Snapchat'de engel nasıl kaldırılır? Snapchat engel kaldırma (Android & Iphone)

Güncelleme Tarihi:

Snapchatde engel nasıl kaldırılır Snapchat engel kaldırma (Android & Iphone)
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2022 03:22

Günümüzde sosyal medya uygulamaları hemen hemen herkes tarafından kullanılmaktadır. Telefonlarda giriş yaparak sosyal medya platformlarında güzel vakitler geçirmek mümkündür. Bu uygulamalardan birisi de Snapchat olmaktadır. Snapchat uygulamasında kullanıcıların yapabilecekleri pek çok işlem bulunmaktadır. Özellikle engellenen kişilerde engelin nasıl kaldırılacağı merak konusu olmaktadır. Peki Snapchat'de engel nasıl kaldırılır? Snapchat engel kaldırma Android ve iPhone telefonlarda nasıl yapılacağını detaylıca derledik.

Haberin Devamı

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte akıllı telefonlar sayesinde pek çok uygulamaya kolay bir şekilde ulaşmak mümkündür. Pek çok kişi tarafından kullanılan Snapchat uygulamasında yer alan özelliklerden birisi de kişilerin engellenmesidir. Fakat engellenen kişilerin engeli daha sonra kullanıcıların istedikleri zaman kaldırılabilmektedir.

 Snapchat'de Engel Nasıl Kaldırılır?

 Sosyal medya uygulamaları arasında en çok tercih edilen uygulama Snapchat olmaktadır. Snapchat uygulaması içerisinde arkadaş ekleme sistemi ile birlikte fotoğraf ve video paylaşım özelliği bulunmaktadır. Paylaşılan her resim ve video kişilerin arkadaşları tarafından da görülmektedir. Bununla birlikte kullanıcılar ünlü veya sevdikleri kişileri bu program üzerinden de takip etmektedir. Bu şekilde kullanılan uygulama herkesin de ilgi odağı olmaktadır.

Haberin Devamı

 Tüm bu özellikler içerisinde kullanıcılar kendi platformlarında görmek istemedikleri kişileri engelleyebilmektedir. Snapchat üzerinden engellenen kişiler bir daha kullanıcıların platformlarında yer alamamaktadır. Ayrıca bu kişiler herhangi bir tür bildirim de almamaktadır. Bununla birlikte engellenen herkes bir daha kullanıcıların hikayelerini ve gönderilerini görememekte ve kullanıcılara anlık görüntü gönderememektedir.

 Engelleme işlemlerinden sora kullanıcılar bu kişilerin tekrar engelini kaldırabilmektedir. Özellikle uygulama üzerinden kolay bir şekilde engellerin tekrar kaldırılması mümkün olmaktadır.

 Snapchat Engelleme İşlemleri Nasıl Yapılır?

 Snapchat uygulaması üzerinden engellenen kişiler bir daha kullanıcılara herhangi bir gönderi veya hikaye gönderememektedir. Bununla birlikte arkadaş listesinden de otomatik bir şekilde silinmektedir. Bu sebeple birini Snapchat üzerinden engellemek için şu adımların takip edilmesi gerekmektedir:

 - Telefon üzerinden Snapchat açılmalıdır.

 - Daha sonra ekranın sol üst köşesinde yer alan Snapchat Ghost simgesine dokunmak gerekir.

 - Ardından ekranın sağ üst köşesinde dişli simgeye sahip ayarlar sekmesine gidilmelidir.

Haberin Devamı

 - Diğer ekranda arkadaşlarım seçeneğine dokunulmalıdır.

 - Burada engellenecek kişinin üzerine dokunarak ayarlar seçeneği seçilmelidir.

 - Daha sonra kullanıcılar kişinin engellemesini onaylamak için Evet seçeneğine dokunmalıdır.

 - Bu işlemlerden sonra engellenen kişi Snapchat üzerinden kullanıcıyı rahatsız edecek bir konumda olmayacaktır..

 Snapchat Engel Kaldırma (Iphone & Android)

 Snapchat' hem İphone hem de Android telefonlarından giriş işlemi yapılabilmektedir. Her iki işletim sisteminde de yer alan Snapchat uygulaması telefonlara indirilerek giriş yapılmaktadır. Bununla birlikte telefonlardan kullanıcılar istedikleri kişileri de engelleyebilmekte ve engeli kaldırabilmektedir. Engellenen kişiler telefon üzerinden engelini kaldırmak için şu adımların takip edilmesi gerekmektedir:

Haberin Devamı

 - İlk olarak telefon üzerinden Snapchat uygulaması açılmalıdır. Eğer daha önce uygulama üzerinden çıkış yapıldıysa tekrar oturum açılmalıdır.

 - Kullanıcılar bitmoji'ye dokunarak profil sayfalarına erişim sağlamalıdır.

 - Açılan sayfada ekranın sağ üst köşesinde ayarlar seçeneğine gidilmelidir.

 - Aşağıya inerek hesap işlemleri kategorisine gelinmelidir.

 - Burada engellendi seçeneğine dokunmak gerekir.

 - Burada kullanıcılar Snapchat uygulamasında engelledikleri kişileri görecektir.

 ,- Engelleme kaldırılacak olan kişinin yanındaki X simgesine tıklanmalıdır.

 - Daha sonra engeli kaldırmak için onay kutusunda evet sekmesi üzerine tıklanmalıdır.

 - Bu şekilde kullanıcının engeli kaldırılmış olacaktır.

Haberin Devamı

 Bu işlemleri uygulayan kullanıcılar engeli kaldırma işlemlerini kolayca gerçekleştirebilirler. Fakat burada bilinmesi gereken bir nokta bulunmaktadır. Birinin engelini kaldırmak Snapchat içerisinde arkadaş listesine eklemek anlamına gelmemektedir. Bu sebeple engeli kaldırılan kişi ile fotoğraf ve hikaye paylaşımında bulunmak için o kişinin tekrar arkadaş listesine eklenmesi gerekmektedir. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!