Snapchat'de atılan snap nasıl silinir? Snapchat snap silme (Android & Iphone)

Güncelleme Tarihi:

Snapchatde atılan snap nasıl silinir Snapchat snap silme (Android & Iphone)
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2022 03:18

Snapchat fotoğraf, video ve mesaj atmaya imkan tanıyan son yılların en popüler uygulamalarından biridir. Gönderilen Snap, belirli bir süre sonra istenirse silinebilir. Ortalama her Snap 24 saat boyunca gözükmektedir. Ancak bazen kullanıcılar, 24 saatten önce Snap’i kaldırmak istemektedir. Snapchat’de atılan Snap nasıl silinir, Snapchat snap silme hakkında tüm detayları derledik.

Haberin Devamı

Snapchat içerisinde hikayeden veya hatıralardan Snap silmek mümkündür bunun için kullanılabilecek birbirinden farklı yöntemler bulunmaktadır.

 Snapchat’de Atılan Snap Nasıl Silinir?

 Snapchat’de hikayeden, Snap’i silmek için öncelikle uygulamaya giriş yapınız. Ardından açılan kamera ekranını sola doğru, kaydırınız. Hikayeler sayfasına giriş yapınız. Üç üst üste bulunan noktanın üzerine dokununuz. Bu buton sağ üst köşede yer almaktadır. Sonrasında attığınız bir Snap üzerine tıklayınız. Silmek istediğiniz Snap’i seçmeniz gerekmektedir. Ardından çöp kutusu simgesini tıklayınız. Eğer Snap’i kaydetmek için ise sağ alt bölümde yer alan kaydet kısmına tıklayınız. Sonrasında ise sil tuşuna basınız. Uygulanabilecek diğer bir yöntem ise hatıralardan Snap’i silmektir. Bunun için uygulanabilecek yöntem ise şu şekildedir;

Snapchat uygulamasını açınız.

Haberin Devamı

Açılan kamera ekranını, yukarı doğru kaydırınız ve hatıralar sayfasına giriş yapınız.

Silmek istediğiniz hikaye veya Snap’e tıklayınız bunu için atılan gönderiyi açınız.

Düzenle bölümüne giriş yapınız, bu bölüm ekranın alt kısmında yer almaktadır.

Çöp kutusunun yer aldığı simgeye tıklayınız.

Sil seçeneğine tıklayınız ve atılan gönderiyi siliniz.

Snapchat Snap Silme

 Snapchat iletişim kurmak için kullanılabilecek olan uygulamalardan biridir. Genelde atılan Snapler kısa mesaj olarak gönderilmektedir. Snapchat konuşmalarını ve gönderilerini silmek ya da telefonda yer kaplamasını engellemek için uygulayabileceğiniz yöntemler bulunmaktadır. Mesajlar sıklıkla otomatik olarak silinmektedir. Ancak kullanıcılar manuel olarak da gönderi mesajlarını temizleyebilirler. Bunun için uygulanabilecek olan işlemler ise şu şekildedir;

Snapchat uygulamasına giriş yapınız, sonrasında ise belirlenen bir sohbet seçiniz ve silmek istediğiniz mesaj bölümüne giriş yapınız.

Gri seçimi kaldırınız ve sonrasında sohbet alanından çıkış yapınız eğer tekrar kontrol etmek istiyorsanız konuşmaya giriş yaparak silinip, silinmediğini kontrol edebilirsiniz. Snapchat konuşmaları ve gönderileri iki yönlü olarak yapılmaktadır. Eğer kişilerden biri bu mesajı kayıt ettiyse konuşmalar karşı kişi silene kadar kalacaktır. Karşı tarafta sildikten sonra gönderi tamamen kaybolmaktadır. Snapchat içerisinde konuşmaları tek tek silmek, oldukça zor ve uzun bir işlemdir.

Haberin Devamı

Bunun için yapılabilecek oldukça pratik bir yöntem bulunmaktadır. Snapchat konuşmalarını silmek için uygulanabilecek yöntem ise şöyledir;

Snapchat uygulamasına giriş yapınız, ekranın sağ bölümünde yer alan hayalet ikonunun üzerine tıklayınız.

Sonrasında ise ayarlar bölümüne giriş yapınız.

Ayarlar bölümü içerisinde yer alan sohbetleri temizle seçeneğine tıklayınız, temizlemek istediğiniz sohbeti belirleyiniz sonrasında ise çarpı işaretine basınız. Diğer konuşmaları silmek içinde bu işlemi uygulamaya devam ediniz.

Bütün konuşmaları tek bir seferde silmek için ise sağ üst bölümde yer alan, tümünü temizle kısmına tıklayınız. Bu sayede tek bir işlem ile bütün konuşmaları tek seferde silebilirsiniz. Ancak Snapchat konuşmaları, fotoğraf ve videolar kaydedilmesi halinde tamamen silinmez. Karşı tarafında bu konuşmaları silmeleri gerekir.

Haberin Devamı

Eğer telefonunuzdan tamamen silmek, telefonunuzun içerisinde hafıza yeri açmak ve cep telefonunuzun daha verimli olmasını istiyorsanız Snapchat içerisinde bulunan uygulama ayarlarına giriş yaparak, fotoğrafları otomatik olarak kaydetme özelliğini kapatmanız gerekmektedir. Bunun için hayalet bölümünde bulunan simgeye tıklayınız. Anılar bölümüne giriş yapınız ve hikayeleri otomatik kaydet bölümüne tıklamanız gerekmektedir. Hikayeleri otomatik kaydet seçeneğini kaldırdıktan sonra bir daha telefonunuz içerisine gönderiler herhangi bir şekilde kaydedilmez. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!