Şimdi ne yapıyorlar

Güncelleme Tarihi:

Şimdi ne yapıyorlar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2012 10:39

Unutulmazlar arasına giren bu 5 efsane hacker bakın nelere yol açtılar; şimdi ne yapıyorlar?

Haberin Devamı

Hacker'lar, "iyi" ve "kötü" olarak ikiye ayrılsalar da "hacker" terimi genellikle kötü işler yapan kişileri anlatmak için kullanılıyor. Bu tür hacker'lar bazen "siyah şapkalı" hacker olarak da adlandırılabiliyor. Amacı zarar vermek olmayan, iyi işler için çalışan hacker'lar da var, ancak bu yazımızda iyi tanınan 5 "siyah şapkalı" hacker'ı ve yaptıklarından dolayı başına gelenleri bir araya getirdik ve sizinle tanıştırmak istedik.

Jonathan James: İnternette "c0mrade" takma adıyla tanınan Jonathan James, sadece 15 yaşındakyen Bell South, Miami-Dade, ABD Savunma Bakanlığı ve NASA'yı hack'lemişti. James, NASA'nın ağına girerek Uluslararası Uzay İstasyonu'nun nasıl çalıştığını öğrenmeye yetecek kadar veri indirmişti. İndirdiği verilerin toplam değeri, 1.7 milyon dolar olarak hesaplanmıştı.

James'in sonu oldukça trajik oldu. 2007'de bazı önemli şirketler, büyük saldırılar karşı madur kaldıklarını açıkladılar. James, bunlarla ilgisi olmadığını söylese de şüpheli durumundaydı. James, 2008'de işlemediği suçlardan dolayı hüküm giyeceğini düşünerek intihar etti ve öldü.

Kevin Mitnick: ABD Adalet Bakanlığı tarafından "ABD tarihindeki en çok aranan bilgisayar suçlusu" olarak adlandırılan Mitnick, Digital Equipment Corporation'ın ağını hack'lemekten 1 sene hapis yattıktan sonra 3 sene boyunca gözetim altında olmak üzere serbest bırakıldı. Bu sürenin sonuna doğru kaçan Mitnick, ulusal savunma uyarı sistemini hack'leme işine karıştı ve bazı sırları da çaldı.

Zaman içinde yakalanan ve hüküm giyen Mitnick, 5 sene hapse mahkum oldu. Mitnick, bu cezasını çektikten sonra bir bilgisayar güvenliği danışmanı oldu. Şu an Mitnick Security Consulting, LLC'yi işletiyor.

Albert Gonzalez: 2 senelik bir süre içinde 17 milyon kredi kartı ve ATM kartı numarasını toplayan Gonzalez, ABD nüfusunun yarısından fazlasının bilgilerine sahip hale gelmişti. ShadowCrew adlı hacker grubunun lideri olarak ortaya çıkan Gonzalez, grubuyla 1.5 milyon kredi kartı numarasını çalmış ve bunları para karşılığında satmıştı. ShadowCrew, sahte pasaportlar, sağlık sigortası kartları ve doğum sertifikaları da üretiyordu.

Gonzalez'in TJX ve Heartland Payment Systems'i hack'lemesi ve kart numaralarını elde etmesi, ona en büyük kazancı sağlamıştı. Gonzalez 2010'da toplam 20 sene hapse mahkum oldu.

Kevin Poulsen: "Dark Dante" olarak da tanınan Poulsen, telefon sistemleri hakkındaki geniş bilgisiyle hatırlanıyor. Poulsen bir gün bir radyo istasyonunun telefon hattını hack'lemiş ve kendisini radyonun bir yarışmasında kazanan kişi haline getirmeyi başarmıştı. Bu iş ona yepyeni bir Porsche kazandırdı.

Federal sistemleri hack'ledikten ve bilgi çaldıktan sonra FBI'ın aranan listesine giren Poulsen, bir süpermarkette yakalandı ve 51 ay hapse mahkum oldu.

Poulsen de Mitnick gibi hapisten çıktıktan sonra yönünü değiştirdi ve şu an Wired News'de baş editörlük görevinde.

Gary McKinnon: "Solo" takma adıyla tanınan McKinnon, bu ismiyle şimdiye kadarki en büyük askeri bilgisayar saldırısını düzenlemişti. İddialara göre McKinnon, Şubat 2001 ile Mart 2002 tarihleri arasında ABD silahlı kuvvetlerinin ve NASA'nın 97 bilgisayarına yasadışı olarak erişmişti.

McKinnon, tersini iddia etse de ABD yetkililerine göre bazı kritik dosyaları silmiş, 300'den fazla bilgisayarı işlemez hale getirmiş ve 700.000 dolardan fazla hasara yol açmıştı.

İskoç kökenli olan ve İngiltere dışında yaşayan McKinnon, bir süre Amerikan yönetimini kendinden uzak tutmayı başardı. McKinnon, bugün hala ABD'ye iadesine karşı savaşmaya devam ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!