Güncelleme Tarihi:
Mesleki ve teknik anadolu liselerini daha da geliştirmeye karar verdiklerini aktaran Tekin, kısa süre içerisinde bu liselerin Türkiye'nin "yükselen yıldızı" olacağını söyledi.
Tekin, Milli Eğitim Bakanlığı olarak öğrencilere öğretmenlerini örnek almalarını önerdi.
"Kore'nin zenginleşmesinde en önemli etken eğitim"
Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yun Soo Cho da Kore'nin zenginleşmesinde en önemli etkenin eğitim olduğunu belirterek, "Kore Savaşı sırasında komünizmin tehlikeleriyle karşı karşıya olunduğu dönemde bile eğitim ihmal edilmedi. Tüm Koreliler, çok iyi biliyor ki ülkenin zenginleşmesine en önemli etken eğitimdir" dedi.
Samsung'un Kore ve dünyada elde ettiği başarıyı Türkiye ile paylaşmak için Samsung Akademi'yi oluşturduğunu bildiren Cho, "Eğitim aracılığıyla sizin gibi yetenekli insan gücünü yetiştirildiği takdirde Türkiye'de Samsung gibi büyük firmaların doğacağına ve Türkiye'nin potansiyelini gerçekleşebileceğine inanıyorum" diye konuştu.
"Türkiye'nin 'internet üssü' olmasını da hedefliyoruz"
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkan Vekili Ömer Fatih Sayan da Türkiye'nin stratejik konumu, genç ve dinamik nüfusu ile büyük bir potansiyele sahip olduğunu ifade etti.
Gençlerin baş döndürücü hızla gelişen teknolojiye ayak uydurma konusunda yetenekli olduklarını dile getiren Sayan, Türkiye'de 72 milyon cep telefonu abonesi bulunmasına rağmen bu telefonların büyük çoğunluğunun ithal edildiğini söyledi.
Yılda ortalama 14-15 milyon cep telefonu ithal edildiğini anlatan Sayan, "Burada bulunan pırıl pırıl gençlerimizden bir isteğim olacak. Türkiye olarak yerli uçağımızı, yerli tankımızı, yerli gemimizi ürettiğimiz gibi yüzde 100 yerli cep telefonumuzu da üretmeliyiz, yerli telefon üretimi rakamını daha çok artırmalıyız. Bu konuda siz gençlere büyük görev düşüyor. Çok iyi eğitim alıp çok çalışarak bunu başaracağınıza inanıyorum" diye konuştu.
Türkiye'nin cep telefonu ile konuşmada Avrupa'da rekora sahip olduğunu bildiren Sayan, cep telefonlarının daha çok bilgiye erişim amacıyla kullanılmasını istedi.
Türkiye'yi bilgi teknolojileri ve iletişim alanında merkez ülke haline getirmek istediklerini vurgulayan Sayan, "Kara, hava ve demiryollarının kavşak noktası olan Türkiye'nin 'internet üssü' olmasını da hedefliyoruz" dedi.
2012'de İstanbul'da, 2013'te de İzmir ve Ankara'da faaliyete geçen Samsung Akademilerin Türkiye'de pratik meslek eğitim ihtiyacının karşılanmasına yönelik önemli bir görevi yerine getirdiğine dikkati çeken Sayan, diğer üreticilerin de benzer şekildeki programlarını artırmalarından memnuniyet duyacaklarını kaydetti.
"Bin 120 genç programı tamamladı"
Samsung Electronics Türkiye Başkanı Yoonie Joung ise Samsung Akademi'de öğrencilere son teknoloji uygulamalı eğitim sunduklarını belirterek, mezunların her birini geleceğin mimarları olarak gördüklerini söyledi.
Samsung Akademi'nin 2012 ve 2014'de iki dönemde 628 mezun verdiğini ifade eden Joung, bu mezunların 147'sinin Ankara Samsung akademi mezunu olduğunu, bugün de 153 öğrencinin mezun edileceğini söyledi.
Şimdiye kadar toplam bin 120 gencin bu programı tamamladığını dile getiren Joung, bu eğitimin iş hayatında her zaman artı sağlayacağını kaydetti.
Konuşmaların ardından Ankara Samsung Akademi'den mezun olan 153 öğrenciye diplomaları verildi.