Root nedir? Android telefona ve tablete root atma ne anlama gelir?

Güncelleme Tarihi:

Root nedir Android telefona ve tablete root atma ne anlama gelir
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2020 14:33

Root ile Android işletim sisteminin kullanıldığı cihazlara yeni özellikler kazandırılabilir. Bazı uygulamalara erişmek isteyen Android kullanıcıları, isterlerse cihazlarına root atabilir. Peki, root nedir? Android telefona ve tablete root atma ne anlama gelir? İşte cevabı...

Haberin Devamı

Root kelimesi, Windows işletim sisteminde karşılaştığımız Administrator'un karşılığıdır. Bir Android cihaza root atmak, dosyalarla ilgili düzenleme, silme gibi işlemlerin gerçekleştirilmesine yardımcı olur. Böylece, sistem üzerince birtakım değişiklikler yapılabilmesine ve root erişiminin gerekli olduğu uygulamaların kullanılmasını sağlar. Ayrıca, kullanıcıların Android işletim sisteminin kullanıldığı akıllı telefonlar, tabletler ve diğer cihazlarda kontrolüne olanak tanır. Eğer bir cihaza root erişimi sağlanamazsa, cihaz kontrol edilemez. Fakat, root yetkisi varsa kök klasöre erişim sağlandığı için bütün dosyalara müdahale edilebilir.

Root atma ise cihazdaki uygulamalara tam erişim sağlanması ve kontrol edilmesi için çeşitli alternatifler sunar. Android telefona ve tablete root atma ise, Android kullanıcılarının telefon ya da tabletlerine yükledikleri uygulamalara tam müdahale yetkisi verir. Sistem dosyalarıyla ilgil işlemler, önceden yüklenen uygulamaları kaldırma ve tehlikeli olabilecek işlemler için rooting işlemi önemlidir. Root atma işlemi yapılmadan önce sistem, kullanıcının onayını sorar ve uygulamayı yükler. Root atmak, cihazın performansını artırır ve kişisel işlemlerin gerçekleştirilmesini kolaylaştırır.

 

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!