Reklam ve pazarlama iletişiminin yükselen trendleri IAB Connect’te ele alındı

Güncelleme Tarihi:

Reklam ve pazarlama iletişiminin yükselen trendleri IAB Connect’te ele alındı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2024 12:09

İnteraktif Reklamcılık Derneği IAB, yılın son çeyreğine girerken, reklam ve pazarlama iletişimi sektörünü bir araya getirdi. IAB Connect: Yükselen Trendler etkinliğinde, önümüzdeki yılın stratejileri, yaratıcı uygulama fikirleri, ekonomik beklentiler ve yeni yasal düzenlemeler konuşuldu.

Haberin Devamı

Bahçeşehir Üniversitesi, Fazıl Say Konferans Salonu’nda hibrit olarak düzenlenen IAB Connect: Yükselen Trendler etkinliğinde önümüzdeki yıl sektörü şekillendirecek trendlere reklamveren, ajans, yayıncı, reklam teknolojileri ve araştırma şirketleri perspektiflerinden bakıldı; dijital reklamcılık sektörünün paydaşları 2025 yılında sektörü bekleyen değişimler konusunda bilgilendirildi.

Etkinliği değerlendiren IAB Yönetim Kurulu Başkanı Burak Ertaş, “Üyelerimize ve katılımcılarımıza bir sonraki yılın planlamalarında kullanabilecekleri bilgi, içgörü ve verileri farklı perspektiflerden sunma hedefi ile hazırladığımız IAB Connect: Yükselen Trendler etkinliğimizle ilgili çok olumlu geribildirimler aldık. Birçok ilki gerçekleştirdiğimiz bu etkinliğimizin sektörümüzün bir geleneği haline geleceğine inanıyoruz. Etkinliğimizde, Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölümü iş birliği ile ilk kez yaptığımız Türkiye’nin Pazarlama Liderleri Eğilimler Araştırması’nın ön bulgularını da paylaştık. Araştırmamızın ön bulguları, ekonomik beklentilere rağmen, pazarlama liderlerinin büyük çoğunluğunun pazarlama bütçelerinin en az enflasyon kadar artacağını öngördüğünü, 2025 yatırımlarının dağılımı ile ilgili beklentilerinin etkinlikte ele aldığımız trendlerle uyumlu olduğunu ve yapay zekanın pazarlamada kullanımına ilişkin yüksek oranda olumlu bir bakış açıları olduğunu gösteriyor. Araştırmamız halen devam ediyor ve raporu Kasım ayında sektörle paylaşmayı planlıyoruz.” dedi.

Haberin Devamı

Tüm gün süren etkinlikte, Türkiye ekonomisinin geleceği, beklentileri ve öngörüleri üzerine konuşan Ekonomist Murat Sağlam’ın ardından pazarlama sektörünün önde gelen marka, yayıncı, ajans, reklam teknolojileri firması ve araştırma şirketi temsilcilerinin ve öğretim üyelerinin bulunduğu 30 konuşmacı görüş ve deneyimlerini paylaştı. Bahçeşehir Üniversitesi’nin mekan destekçisi olduğu etkinlik, Awarion, Karnaval ve Unilever’in Kategori Sponsorluğu’nda, Digital Turbine, Kantar Media, Nabulu ve TVekstra’nın Tema Sponsorluğu’nda gerçekleştirildi.

BAKMADAN GEÇME!