Güncelleme Tarihi:
Yüksek seviye teknoloji ürünleri şık tasarımı ve uygun fiyatlarıyla kullanıcısıyla buluşturan ve gençlerin bir numaralı teknoloji markası olma yolunda emin adımlarla ilerleyen realme, yine iddialı telefonlarıyla Türkiye pazarına giriş yapıyor. Bu modellerden biri olan realme GT, pek çok özelliğiyle güçlü bir telefon. Ancak özellikle de işlemci söz konusu olduğunda eline su dökebileni bulmak zor. 5 nm işlem süreciyle üretilen Qualcomm’un Snapragon 888 işlemcisiyle çalışan ilk telefonu olma özelliği taşıyan realme GT, özellikle de 5G ağlarında 7.5 Gbps’ye kadar maksimum hızda çalışabiliyor. Bir Android telefonda görebileceğiniz en yüksek hız elinizin altında…
Ancak bu işlemci elbette yalnız gelmiyor. Beraberinde bu gücü destekleyen, en yüksek veri aktarım hızını sağlayan LPDDR5 RAM ve UFS 3.1 standardı da geliyor. Yani uygulamaları çalıştırmada, veri aktarmada, kısacası telefonu kullanırken pek çok farklı senaryoda yükleme işlemlerinin son derece hızlı olduğunu görüyorsunuz.
İsterseniz performansınızı daha da artırabiliyorsunuz. Bunun için realme GT ile gelen bellek genişletme özelliğinden yararlanabilirsiniz. Bu özellik, dahili depolama kaynaklarından alan ayırarak telefon modeline bağlı olarak 2 GB’tan 5 GB’a kadar ekleme yapabiliyor. Bu özelliği kullanabilmek için Ayarlar’a sonra da Telefon Hakkında bölümüne giriyoruz. Burada RAM seçeneğine dokunarak kolayca RAM yükseltme yapabilirsiniz. Bu ayarı yaptıktan sonra telefonunuzu yeniden başlatmanız yeterli.
Çift kanallı bağlantı modu da bir başka önemli nokta. realme GT, 5G ve Wi-Fi ağlarını aynı anda kullanabilirken, böylelikle özellikle de oyun oynarken gecikme sorunu en aza indirgeniyor ve bağlantı kalitesi artırılıyor.
WiFi demişken bu telefonun W-Fi 6 teknolojisini de desteklediğini söylemek gerek. Bu yeni nesil ağ standardında çalışırken telefon daha az güç tüketiyor, yüksek hız ve kararlı bağlantı sağlanıyor.
Bu ekran, iki ışık sensörüyle destekleniyor. Burada realme, kullanıcıların göz sağlığını düşünmüş ve kasanın hem ön hem de arkasında bulunan ışık sensörleri, ekran parlaklığının otomatik olarak ayarlanmasını sağlıyor. Böylece her ışık koşulunda gözleri yormayan bir deneyim mümkün oluyor.
Peki bu kadar güçlü bir telefon etkin bir soğutma sağlıyor mu? realme, bu noktada paslanmaz çelik soğutma sistemi kullanıyor. Bu sistem, telefonun uzun süreler üst düzey performans göstermesinde önemli rol oynuyor. realme’nin gerçekleştirdiği testlere göre bu soğutma sistemi, geleneksel olanlardan yüzde 50 daha verimli ve işlemci çekirdeklerinin sıcaklığını 15 *C’ye kadar azaltıyor.
Ön kamera da başarılı. 16 MP çözünürlüğünde görüntü alabilen ön kamera, ultra net özçekimleri mümkün kılarken, bokef efekti ve AI-güzellik modunu da kullanabilmenizi sağlıyor. Bu noktada cinsiyete veya farklı yüz şekillerine göre en uygun çekim yapılabiliyor ve doğal fotoğraflar elde edilebiliyor.
Realme GT, 4500 mAh kapasiteli bataryadan enerjisini alıyor ve beraberinde 65W SuperDart şarj desteğiyle geliyor. Oldukça hızlı şarj olan ve kullanıcısını priz başına mahkum etmeyen realme GT, bataryayı oldukça verimli kullanıyor.
Realme GT’nin tasarımından da biraz bahsetmek istiyorum. 186 gram ağırlıkta olan realme GT, adını GT otomobil sınıfından alıyor. Kullanıcılarına GT otomobil konseptini hissettirmek isteyen elimde tuttuğum bu model, tasarımını da bu segmentten almış ve vegan deri kaplamasıyla birlikte yarış otomobillerinin ruhunu yansıtıyor.
Şimdi de realme 8 Pro ile devam edelim…
Realme 8 Pro, donanımsal özellikleriyle kullanıcıların ihtiyaçlarına fazlasıyla yanıt verebilen bir telefon. Ancak kamera performansı söz konusu oldu mu, akan sular duruyor ve bu konuda fazlasıyla iddialı. 108 MP çözünürlüğünde görüntü alabilen kamerası, telefon pazarında taşları yerinden oynatacak büyük bir hamle. Ancak realme’nin bunu yapması elbette şaşırtıcı değil; her yeni telefonunda teknolojisini iyileştiren realme, 8 serisiyle birikimini ve AR-GE yatırımlarının son meyvesini kullanıcılarına sunuyor.
HDR10+ yüksek dinamik aralık desteğine sahip 6.4 inç’lik ekran büyüklüğüne sahip olan realme 8 Pro, Super AMOLED ekran teknolojisini kullanıyor. Yani ekran hem daha parlak, hem de enerjiyi daha verimli kullanırken, bir yandan da çok daha iyi renk üretimi ve daha yüksek kontrast mümkün oluyor. Gerçek siyahlar yeniden üretiliyor ve düşük güç tüketimi sağlanıyor. 180 Hz’e kadar yenileme hızı sunan ve 1000 nit ekran parlaklık seviyesine ulaşan telefon; güneş ışığı altında bile okunaklı bir ekrana sahip. Cihaz ayrıca düşük ışık modu, göz koruma modu ve aydınlatmaya dayalı otomatik parlaklık gibi özellikleri de kullanıcısına sunuyor.
50W SuperDart şarj desteğine sahip olan ve 4500 mAh kapasiteli bataryadan enerjisini alan realme 8 Pro, 47 dakika şarj olduğunda yüzde 0’dan yüzde 100’e şarj olabiliyor. Telefonunuzun pili tamamen tükenmişse, 17 dakika şarj ederseniz yüzde 50’ye kadar bataryayı doldurabiliyorsunuz.
Çok kısıtlı zamanınız varsa, sadece 3 dakikalık şarjla dört saate kadar telefon görüşmesi yapabilir, 11 saate kadar müzik dinleyebilir, 3 saate kadar WhatsApp’ta yazışabilir veya 77 saate kadar da bekleme süresi elde edebilirsiniz. Batarya ömrünü uzatmak için süper güç tasarruf modunu kullanabilir, Diğer Pil Ayarları’na girerek çeşitli optimizasyon ayarlarını kullanabilirsiniz. Ayrıca realme GT gibi, realme 8 Pro da ters şarj teknolojisine sahip.
8MP çözünürlüğe ve ultra geniş görüş açısına sahip F2.25 diyafram açıklığına sahip kamera ile kadraja çok daha fazlasını sığdırabilirken, 4 cm mesafeden çekim yapabilmek de 2 MP makro lens ile mümkün. 2 MP monokrom modülü sayesinde de arka planı bulanık olan şık portre fotoğraflar çekebiliyorsunuz. Gece Manzarası modu olmadan da ışığın yetersiz olduğu durumlarda yüksek kaliteli fotoğraflar çekebilen realme 8 Pro, Pure Raw Nightscape algoritması ile fotoğraftaki paraziti azaltmaya yardımcı olurken, ölü pikselleri ortadan kaldırarak görüntüyü daha da parlak ve net hale getiriyor. realme 8 Pro, Sensör İçi Yakınlaştırma teknolojisinden faydalanıyor. Bu da daha yüksek yakınlaştırma netliğine olanak veriyor. realme 8 Pro'nun 3x modu yeni Sensör İçi Yakınlaştırmayı etkinleştirirken sensör görüntü oluşturmak için sadece yakınlaştırılmış kısımla eşleştirilen 12 MP alanı kullanıyor. Bu yazılım yöntemiyle elde edilen 3x büyütme, 3x optik zumlu lenslerin sunduğundan daha düşük kalitede olmuyor.
Portre fotoğraf çekimi de oldukça keyifli. realme 8 Pro, her bir portreyi birer trend haline getiren Neon Portre, Dinamik Portre ve Yapay Zeka Destekli Renkli Portre olmak üzere üç ikonik filtre ile birlikte geliyor ve ortaya eşsiz fotoğraflar çıkıyor.
Selfie kamerası da işinizi fazlasıyla görecek. F2.45 diyafram açıklığına sahip 16 megapiksel çözünürlüğünde görüntü alabilen Sony imzalı bu kamera, flaşsız da parlak ve net fotoğraflar çekebilmenizi sağlıyor. AI-Güzelleştirme modu da özçekimlere renk katıyor ve kullanıcının cinsiyetine, yüz özelliklerine göre en uygun çekimi yapıyor, doğal görüntüler elde edilebiliyor.
Sonuç itibariyle realme, bu telefon modelleriyle farklı ihtiyaçları gözetmiş. Realme GT, hızıyla dikkat çekerken, realme 8 Pro da kamera tarafında oldukça iddialı ve bu alanda yapılabileceklerin sınırı olmadığını bizlere gösteriyor.
Sponsorlu İçerik