Güncelleme Tarihi:
realme C15 ile tasarım tarafında oldukça benzer bir yapıda olan realme C21, iki farklı renk seçeneğiyle Türkiye'de raflardaki yerini almış durumda: Biri Dem Siyahı diğeri ise Boğaz Mavisi...
Bütçe dostu bir telefon modeli olması nedeniyle arka yüzey cam kaplama değil. Ancak kullanılan plastik malzemenin oldukça iyi durduğu ve dayanıklı bir yapıda olduğunu söyleyebiliriz. Telefon kasasının arka yüzünde kum saatini andıran bir desen dikkat çekerken, elde rahat bir tutuş sağlamak için de hafif tırtıklı bir malzemeye de yer verilmiş. Cihazın parmak izi bırakmıyor olması da dikkat çeken bir başka nokta.
Çift SIM kart desteği sunan ürün, aynı zamanda microSD kart desteği de sunuyor. Bu sayede toplam hafızayı sonradan artırma şansımız da var.
TÜV Rheinland Yüksek Güvenilirlik Sertifikası'na sahip olan realme C21, bu açıdan realme için de bir ilk olma özelliğine sahip. Bu sertifika, cihazın düşme, aşınma, aşırı sıcaklık, nem, voltaj dalgalanmaları ve hava basıncı gibi farklı şartlar altında düzgün çalıştığını ve testlerden geçtiğini bizlere gösteriyor. Yapılan 10 günlük kullanım senaryo testleri, 7 ekstrem ortam senaryo testleri ve 6 bileşen güvenlik senaryo testlerinden geçen ürün, sağlam bir yapıda.
720x1600 piksel ekran çözünürlüğü sunan ve 20:9 en/boy oranına sahip realme C21, Android 10 işletim sistemi kurulu olarak kutusundan çıkıyor ve kendi arayüzü olan realme UI yazılımını kullanıyor. Bu arayüz, Android işletim sistemini daha işlevsel bir hale getiriyor.
Oyuncuları da unutmayan realme, bu modelinde oyun deneyimini yaşamak isteyenler için HyperEngine özelliğini kullanıcılarına sunuyor. HyperEngine özelliği, mobil oyuncular için daha iyi bir oyun performansı anlamına geliyor. Telefonun Oyun Alanı kısmına girdiğinizde, buradan oyun için çeşitli optimizasyonlara erişebiliyorsunuz.
5000 mAh kapasiteli bataryasından enerjisini alan realma C21, kullanıcılara ortalama 2 gün boyunca priz derdi olmaksızın eşlik edebiliyor. Bataryayı verimli kullanan ürün, yüzde 5 batarya ömrü kaldığında da uzun süreler size eşlik edebiliyor. Bunun için Süper Güç Tasarruf Modu'nu kullanabiliyorsunuz. Bu sayede WhatsApp'ta neredeyse 2 saate yakın sohbet edebilir, YouTube'da ise 1 saati aşkın video izleyebilirsiniz. Bu modelin 47 günlük bekleme süresine sahip olduğunu da belirtmek gerekiyor.
Video çekimi tarafına geldiğimizde ise cihazın Full HD video kaydı yapabildiğini söyleyebiliriz. Aynı zamanda cihazda HDR desteği de mevcut. 13 MP ana kamerayı kullanarak 4x zum yapabilirken, gece çekimlerinde ortalama bir performans gösteriyor. Daha iyi sonuçlar almak için realme'nin daha üst model telefonlarına da göz atabilirsiniz.
Sonuç itibariyle 1649 TL'lik fiyat etiketiyle gelen realme C21, 2 bin TL'nin de altında bütçesi olan kullanıcılar için uygun bir seçenek olabilir.