Pin Kodu Öğrenme Ve Değiştirme - Pin Kodumu Unuttum Ne Yapabilirim (Turkcell, Vodafone Ve Türk Telekom)

Güncelleme Tarihi:

Pin Kodu Öğrenme Ve Değiştirme - Pin Kodumu Unuttum Ne Yapabilirim (Turkcell, Vodafone Ve Türk Telekom)
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2022 18:10

Pin kodu; telefonların ana malzemesi olan sim kartın güvenliğinin sağlanması adına kullanılan 4 haneli şifre olarak bilinmektedir. Telefon kapatılıp açılıdığı zaman telefona erişmek adına Pin kodunu girmek gereklidir. Bu şekilde ekstra güvenlik söz konusudur. Peki Pin kodu öğrenme ve değiştirme işlemleri nedir? Pin kodumu unuttum ne yapabilirim (Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom) diyorsanız detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Turkcell, Vodafone, Türk Telekom gibi operatörlerden hat alan kişiler; pin 1 ve 2, puk 1 ve 2 kodlarına sahip olmaktadırlar. Bunun yanı sıra pin kodunu unutan kişiler ya da pin kodunu yanlış girerek, pin kodunu bloke eden kişiler, Puk kodunu girip, telefonlarına erişmektedirler. Telefonun PİN kodu unutulduğu zaman panik yapmaya gerek yoktur. Bunun yanı sıra pin kodunun 3 kere hatalı girilmesi durumunda telefon, tekrardan pin kodu alabilmek adına puk koduna yönlendirecektir. 

 Pin Kodu Öğrenme ve Değiştirme 

 Pin kodu; operatör açısından verilen ve sim kartı üzerinde bulunan, dört haneli şifredir. Kişiler, bu kodu unutabilmektedirler. Bu durumda puk kodu kullanılır. Ancak bu kodu da bilmeyen kişiler, operatörlerinden yardım almalıdır. 

 Pin Kodumu Unuttum Ne Yapabilirim (Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom) 

Haberin Devamı

 Pin kodunu unutan farklı operatör kullanıcıları için çözümler aşağıdaki gibi olacaktır; 

 - Turkcell kullanan kişiler; turkcell.com.tr üzerinden şifre ile giriş yapıp, ekranın sağ üst kısmında bulunan ''Giriş'' kısmından giriş yaparak, puk kodunu öğrenmektedirler. Bunun için; Hesabım, Ayarlar, Puk Numaram adımları izlenmelidir. Bunun dışında 532 müşteri hizmetlerini arayıp ya da Turkcell şubelerine gidip puk kodu öğrenilebilir. 

 - Vodafone kullanan kişiler ise; Vodafone Cep Merkezleri, 7000, Online Self Servis ya da 542 numaralı müşteri hizmetlerini arayarak, puk kodunu öğrenebilirler. Bunun yanı sıra hattın ilk alındığı zamanda kişiye verilen sim kartın üstündeki ilgili saha kazınarak da puk kodu öğrenilmektedir. 

 - Türk Telekom kullanan kişiler; Türk Telekom'un resmi sitesi olan turktelekom.com.tr sitesinden müşteri alanına erişim sağlayarak, ekranın sağ üst kısmında bulunan; online işlemler, mobil kısmına giriş yapıp, puk kodunu öğrenmektedirler. Fakat bu kısma giriş yapmak adına Online İşlemler şifrenin olması gereklidir. Kişi; başka bir Türk Telekom kullanıcısından 500'ü arayıp ya da farklı operatörlerden 444 1 500'ü arayıp, puk kodunu öğrenebilir. Puk 1 kodu; sim kartının tekrardan kullanılır hale gelmesini sağlayan 8 haneli ve değiştirilmez bir şifredir. Puk 1 kodu; 9 kereden fazla hatalı girilirse eğer, sim kartı tam anlamıyla bloke olmaktadır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!