Güncelleme Tarihi:
Oppo A54, 4 GB RAM ve 128 GB dahili hafızayla geliyor. Tek seçeneğimiz bu ve orta seviye bir telefon için de yeterli bir donanım diyebiliriz. Bu cihazda microSD kart desteği de yer alıyor. Bu sayede toplam hafızayı sonradan da artırabilirsiniz.
Oppo A54’ün diğer teknik özelliklerine göz atmadan önce isterseniz telefonun kutusundan çıkanlara yakından bakalım.
Kutu içeriğini gördüğümüze göre şimdi de telefonun tasarımına yakından bakalım. İlk dikkatimi çeken nokta A54’ün Reno 5 Lite ile olan benzerliği. İkisi farklı donanım özelliklerine sahip olsa da tasarım tarafında birbirlerine çok yakınlar.
A54, Türkiye’de iki farklı renkte satılıyor. Elimde tutmuş olduğum Kristal Siyah ile birlikte dilerseniz Yıldızlı Mavi renkteki modeli de tercih edebilirsiniz.
Bu arada Oppo A54’te Yapay Zeka Akıllı Arka Aydınlatma özelliği de var. Bu sayede A54, sizin telefon kullanım alışkanlığınıza göre ekran parlaklık seviyesini otomatik olarak belirleyebiliyor. Örneğin gece uyumadan önce sıklıkla e-kitap okuyan biriyseniz, A54 de bu duruma göre ekran parlaklığını ayarlıyor. Bu sayede A54’ün ekranı daha az mavi ışık yaydığından göz yorgunluğunun önüne geçilmiş oluyor.
A54’te HyperBoost özelliği var ve bu özellik, telefonunuzu nasıl kullandığınıza bağlı olarak sistem kaynaklarını yeniden tahsis ederek oyunların performansını ve akıcılığını artırıyor. Ayrıca Çift Kanal Hızlandırma desteği de Wi-Fi ve mobil ağ arasında kesintisiz bir geçişi mümkün kılıyor. Böylece oyunları akıcı bir şekilde oynarken, internet kesintileri de umurunuzda olmuyor.
Telefonumuzu kullanmaya başladık, oyun da oynadık. Peki batarya ömrüne geldiğimizde Oppo A54 ne vadediyor? Videolarımda bir Oppo telefon inceliyorsam şu noktanın altını hep çiziyorum: Hızlı şarj ve uzun batarya ömrü söz konusu olduğunda Oppo’nun eline su dökebileni bulmak zor. Hızlı şarj alanında büyük yatırımları olan böyle bir markanın elbette A54’te de bu farkını göstermemesi beklenemezdi.
Pilinizin daha fazla dayanabilmesi de mümkün. Bunun için Süper Güç Tasarruf Modu’nu kullanabilirsiniz. Bataryanız yüzde 5 bile olsa, bu mod sayesinde WhatsApp üzerinden 85 dakikaya kadar mesajlaşabilirken, 91 dakika boyunca da telefon görüşmesi yapabiliyorsunuz. Yüzde 5 dolu batarya ile bunları yapabilmek gerçekten de önemli. Şarj imkanımızın olmadığı zamanlarda hayat kurtaran bir özellik.
Gelelim kamera performansına… A54'ün arka yüzünde üçlü kamera kurulumu var. 13 MP çözünürlüğünde görüntü alabilen ana kameraya, 2 MP makro kamera ve 2 MP derinlik sensörü eşlik ediyor. Makro kamera ile bir objeyi yakın açıdan çekerken, derinlik sensörü ile de arka planı bulanıklaştırıp fotoğrafın konusunu vurgulayan çekimler yapabiliyoruz.
A54'ün ön kamerasını da seveceksiniz. Bu kameradaki bokeh özelliği, sadece bokeh fotoğraf değil, aynı zamanda güzelleştirme ve filtre efektleri de sunuyor. Yapay Zeka Güzelleştirme Modu da öne çıkan özelliklerden sadece biri. Bu mod özellikle toplu selfie çekimlerinde marifetini gösteriyor. Herkesin en iyi şekilde görünmesini sağlamak için cilt tonlarını ayarlayarak ve yumuşatarak, grup halindeki çekimlerde de herkesi ayrı ayrı güzelleştiriyor.
Android 10 işletim sistemi üzerine kurulu ColorOS 7.2 yazılımıyla gelen Oppo A54, ülkemizde 2999 TL fiyat etiketiyle satılıyor. Bir akıllı telefon arayışındaysanız ve 3000 TL’ye kadar bir model bakıyorsanız Oppo A54’ü sizlere gönül rahatlığıyla öneriyorum. İster kendiniz kullanın, isterseniz annenize, babanıza veya eşinize alın. Uzun yıllar A54’ü sorunsuzca kullanabilirsiniz.
İLANDIR