Nintendo'nun ilk cep telefonu oyunu hazır

Güncelleme Tarihi:

Nintendonun ilk cep telefonu oyunu hazır
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2016 09:20

Ön kayıtları yakında başlayacak olan Nintendo'nun Miitomo isimli telefon oyunu Mart ayı içinde piyasada olacak.

Haberin Devamı

Konsol devi Nintendo'nun cep telefonu piyasasına girişi hayli ses getirecek gibi gözüküyor. Firmanın avatar yaratarak kullanabileceğiniz chat ve tanışma bazlı oyun/uygulaması Miitomo, firmanın 2017 Nisan ayına kadar piyasada olması beklenen oyunlarının ilki. Kısaca bahsetmek gerekirse, Miitomo 3DS'teki Tomodachi Life oyunu ile Whatsapp'ın bir araya gelmesinden oluşmuş gibi gözüküyor.

Nintendo'nun cep telefonu açılımında beraber çalıştığı Japon mobil oyun devi DeNA'nın CEO'su Shintaro Asako'ya göre Nintendo ile ortaklıkları kısa zamanda meyvelerini vermeye başlayacak ve bize göre oyunlardan birinin Mario olması ise neredeyse kesin.

"Nintendo mobil oyunlarda görebileceğiniz en kaliteli fikri mülkiyet haklarına sahip" diyen Asako, DeNA'nın uzmanlık alanının oyunların arka planları ve son finiş aşaması olduğunu söylerken, farklı oyunların ortaya çıkabilmesi için Nintendo ile aralarındaki uzmanlık farklarının bir itici güç olduğunu belirtmişti geçtiğimiz aylarda.

Haberin Devamı

Tamamen Smartphone'lar için dizayn edilen Miitomo, Mart ayında oyunculara sunulacak. Üstelik ilk başlarda açıklananın aksine hem İOS hem de Android için piyasada olması bekleniyor.

Aynı zamanda geçtiğimiz aylarda kapanan Club Nintendo'nun yerini alacak MyNintendo üzerinden de oyuna 17 Şubat'tan itibaren kayıt olup, kendi avatarınızı şimdiden yaratmanız mümkün.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!