Güncelleme Tarihi:
Sessiz sedasız dün Ankara’ya gelen Satya Nadella, Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Teknokent ve Microsoft işbirliği ile düzenlenen Big Data, IoT Geliştirici Etkinliği’nde konuştu.
Türkiye’deki yazılım geliştiricilerin ve öğrencilerin ihtiyaçları göz önüne alınarak yarım gün olarak tasarlanan Microsoft Türkiye Nesnelerin İnterneti ve Büyük Veri Konferansı 2016’yı öğrenciler, start-up’lar ve 35 Microsoft Student Partner’ın da bulunduğu 200’ü aşkın kişi izledi.
Microsoft CEO’su Satya Nadella, açılış konuşmasında Microsoft’un ‘önce mobil önce bulut’ vizyonuna ve hedeflerine değinirken Nesnelerin İnterneti ve Büyük Veri ile ilgili son teknolojilerine ışık tuttu. Nadella açık kaynak dünyası ile birarada çalışma, Windows 10 ve HoloLens ile ilgili önemli stratejiler üzerinde de durdu.
Türkiye’deki Microsoft Student Partner’lar tarafından geliştirilen Cloud Car, Kahve Falı, Internet of Coffee ve BizSpark member start-up Reengen gibi bazı örneklere de konuşmasında yer veren Nadella, Microsoft Türkiye’yi bölgesinde yeniliklere öncülük eden, dünya genelinde de yazılım ve yetenek ihracını besleyen merkez olarak konumlandırdıklarını ifade etti.
HEDEF TÜRKİYE'NİN TEKNOLOJİK YENİLİKLERİN MERKEZİ OLMASI
Microsoft’un dünya genelinde ülkelerin ve hükümetlerin karşılaştıkları sorunlara uygun çözümler üreterek, daha fazlasını başarmaları için onlara güç katmayı hedefleyen bir stratejiyle çalıştığını ifade eden Microsoft Türkiye Genel Müdürü Murat Kansu da, Microsoft CEO’su Satya Nadella’nın yaptığı Türkiye konumlandırmasının önemine değindi. Kansu, Microsoft’un yerel bilişim teknolojileri sektöründe eko-sistemin geliştirilmesinde start-up ve eğitim yoluyla temel rol üstlendiğine dikkat çekti ve “Hedefimiz dijital dönüşüm yolculuğunda Türkiye’nin stratejik ortağı olmak” dedi.
Kansu sözlerine şöyle devam etti: “Bugün eğitime yapılan yatırımın, önümüzdeki yıllarda Türkiye’nin refah ve rekabet ortamı için bir temel oluşturacağını biliyoruz. Microsoft olarak, Türkiye’nin bilişim sektörü yatırımcıları için cazibe ve yenilik merkezi olması gerektiğine inanıyoruz. Bu inançla bilgisayar okur-yazarlığının artırılması ve tüm toplumun teknolojinin avantajlarından yararlanabilmesi için azami çaba gösteriyoruz. Satya Nadella’nın ziyareti de bu inancın teyididir. Microsoft olarak, ekonomimizin verimliliğini artırmada ve bilgiye dayalı bir topluma dönüşmemizde önemli bir rol oynamak istiyoruz. Kod yazıcılar ve eğitmenler ile Türkiye’nin geleceğini inşa edip, ülkemizi yeniliklerin yeni vahası haline getirmek istiyoruz” dedi.
ODTÜ’de bu etkinliği gerçekleştirmekten duydukları mutluluğu da ifade eden Microsoft Türkiye Genel Müdürü Murat Kansu, “Uzun süredir devam eden işbirliğimiz çerçevesinde hem öğrencilerinin teknolojiye yakınlığı hem de Türkiye’nin en dinamik girişimcilik merkezlerinden biri olması nedeniyle ODTÜ’de etkinliğimiz gerçekleştirdik” dedi.