Microsoft'tan Intel'e büyük şok: Yollar ayrılıyor mu?

Güncelleme Tarihi:

Microsofttan Intele büyük şok: Yollar ayrılıyor mu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2019 09:06

Microsoft, son dönemde tanıttığı Surface ismindeki bilgisayarlarıyla adından sıkça söz ettiriyor. Bu cihazlarında Intel işlemci kullanan şirketin radikal bir değişikliğe gideceği, Intel ile yollarını ayıracağı konuşuluyor.

Haberin Devamı

ntel, Surface'lerdeki yerini yakında kaybedebilir. Microsoft, ARM tabanlı bir Surface Pro üretmeyi düşündüğünü daha önce açıkça söylemişti, bu yüzden gelişme tamamen sürpriz değil. Microsoft'un işlemcinin Windows 10'da düzgün çalışması için Qualcomm'la temas halinde olduğu söyleniyor.

ARM tabanlı Surface Pro’nun Excalibur kod adlı bir işlemci kullanacağı onaylanmış durumda. Haberlere göre Microsoft, Windows 10 ile uyumlu çalışabilmesi için Qualcomm ile sıkı çalışmalar yapıyor. Excalibur kod adlı işlemcinin muhtemelen Snapdragon 8cx olması planlanıyor. 8cx Windows 10 için özel tasarlanmış bir işlemci ve Intel i5 ile aynı düzeyde. Snapdragon 8cx aynı zamanda bu yılın sonlarına doğru çıkacağı için Surface’ın zaman çizelgesine de uyuyor.

Surface'te beklenen tasarım değişikliği bu sene olmayacak. Surface Pro 7'de göreceğimiz tek değişikliğin USB Type-C portu olacağı söyleniyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!