Mhrs Şifremi Unuttum Ve Telefon Numaram Değişti Ne Yapmalıyım? Mhrs Şifre Yenileme Ve Sıfırlama

Güncelleme Tarihi:

Mhrs Şifremi Unuttum Ve Telefon Numaram Değişti Ne Yapmalıyım Mhrs Şifre Yenileme Ve Sıfırlama
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2022 13:51

Kişiler Sağlık bakanlığına bağlı olan Devlet Hastanelerinden randevu alabilmek için MHRS sistemini kullanmaktadır. Bu sistem üzerinden kolay bir şekilde randevu alabilmek mümkündür. Şifrelerin unutulması veya telefon numarasının değişmesi halinde bunları güncellemek mümkündür. Peki, MHRS şifremi unuttum ve telefon numaram değişti ne yapmalıyım? MHRS şifre yenileme ve sıfırlama işlemleri hakkında yapılması gerekenleri sizlere detaylıca derledik.

Haberin Devamı

MHRS sistemine girmek isteyen kişiler kendi TC kimlik numaraları ve şifrelerine ihtiyaç duymaktadır. Kendilerince belirlenen şifreler ile sisteme girmek mümkündür. Fakat bu şifrenin unutulması halinde şifrenin güncellenmesi gerekir. 

 MHRS Şifremi Unuttum Ne Yapmalıyım? 

 MHRS sisteminde şifre öğrenme işlemleri iki farklı yol ile yapılmaktadır. Bunlardan birisi mail yolu ile diğeri ise cep telefonuna şifre yollayarak öğrenilir. Mail ve telefon yolu ile şifre şu şekilde belirlenir: 

 - İlk olarak MHRS sayfasına giriş yapılmalıdır.

 - Daha sonra şifremi unuttum butonuna tıklanmalıdır.

 - Kullanıcıların karşısına bir form açılmaktadır. Burada mail adresi ve TC kimlik numarası yazılmalıdır.

 - Daha sonra mail adresine şifre gönderilir.

 - Mail adresi hatırlanmıyor ise cep telefon numarası girilmelidir. Kullanıcıların cep telefonlarına SMS gelmektedir.

Haberin Devamı

 - Daha sonra mail veya gelen SMS'e girerek yeni şifre belirlenebilir. 

 MHRS Telefon Numaram Değişti Ne Yapmalıyım? 

 MHRS sisteminde kullanıcıların mail ve cep telefon bilgileri kayıtlı kalmaktadır. Kullanıcılar buradan şifrelerini yenilemektedir. Fakat cep telefon bilgisinde değişiklik yaşayan kişiler bu yeni bilgileri sisteme kayıt etmesi gerekir. Bu nedenle cep telefon bilgilerinin değişmesi halinde MHRS sistemine giriş yapılması gerekmektedir. 

 MHRS sisteminde TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yaptıktan sonra Hesap Bilgilerim kısmına girilmelidir. Burada iletişim bilgileri seçilmeli ve telefon numarası kısmına değişmiş ve belirlenmiş yeni numara yazılmalıdır. Kişilerin telefon numarası güncelleme işlemi de bu şekilde yapılmaktadır. 

 MHRS Şifre Yenileme ve Sıfırlama 

 MHRS sistemi ülkemizde vatandaşların hastanelerden randevu almalarının yanı sıra tüm bilgilerinin de bulunduğu bir sistemdir. Bu nedenle değişen bilgiler bu sistemde güncellenmektedir. Şifresini unutan kişiler sistemde şifremi unuttum sekmesi ile yeni şifre oluşturmaktadır. Bunlarla birlikte sistemde şifrelerini değiştirmek isteyen kişiler de bu işlemi kolay bir şekilde gerçekleştirmektedir. 

Haberin Devamı

 Sistemde TC kimlik numarası ve şifresini giren kişiler hesap bilgilerim kısmından şifrelerini değiştirebilirler. Şifre değiştirme işlemleri sırasında gerekli işlemlerin yapılmasının ardından şifreler değiştirilebilir. Şifrelerini değiştiren kişiler yeni şifrelerini dikkatli bir şekilde belirlemesi gerekir. Belirlenen yeni şifre kimse ile paylaşılmaması gerekmektedir. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!