Güncelleme Tarihi:
Hava alanında, kafede, toplantılarda en iyi dostunuz olan laptop'unuz, sunumlarınızı, tablolarınızı ve tüm işlerinizi halletmenize yardımcı oluyor. Tabi bir şart var: pilinizi önceden şarj etmişseniz ve pil ömrünüz yeterse. Peki ya laptop'unuza en çok ihtiyacınız olduğu anda piliniz tükenirse ve onu şarj edecek bir elektrik prizi bulamazsanız? İşte bu tür durumlarla karşılaşma olasılığını azaltacak, pil ömrünüzü uzatacak pil tavsiyeleri.
1. Arkada çalışan programlara bakın
Windows'ta arka planda çalışan programlar, işlemcinizi, ağı ve diğer bileşenleri meşgul ederek pilinizin daha çabuk bitmesine neden olacaktır. Windows Update, torrent yazılımları ve diğer güncelleme programları arka planda pilinizin tükenmesine neden olan faktörler arasında.
2. Şarj etmeyi unutmayın
Laptop'unuzun pilini her zaman hazır tutmanın en iyi yolu, onu her fırsatta şebeke elektriğine bağlamayı unutmamak. Pilinizi tamamen şarjlı tutarsanız, pile geçtiğinizde genellikle işinizi tamamlamanız için yeterli zamana sahip olacaksınız.
İş yerinizde ve evinizde farklı adaptörler kullanabilir, böylelikle çoğunlukla pek hafif olmayan adaptörleri sırtınızda taşıma derdinden de kurtulabilirsiniz.
3. Parlaklığı azaltın
Laptop'unuzun ekranı, en çok elektrik harcayan bileşenlerinden bir tanesi. Bu nedenle ekran parlaklığınızı azaltarak pilden önemli ölçüde tasarruf edebilirsiniz. Bunun yanında Denetim Masası'nda bulunan Güç Seçenekleri altından ekranın PC'niz boştayken kapanma süresini örneğin 1 dakikaya azaltarak pil ömrünüzü uzatabilirsiniz.
4. Kullanmadığınız donanımları kapatın
Laptop'unuz izin veriyorsa, Wi-Fi, Bluetooth gibi bileşenleri kapatarak cihazınızın pilinin birkaç dakika daha fazla dayanmasını sağlayabilirsiniz. DVD veya Blu-Raysürücünüzün içindeki diski çıkarmak da pil ömrünüze etki edecektir.
5. Sapıtan uygulamaları kapatın
Herhangi bir program, bir hatadan dolayı döngüye girerek işlemcinizi aşırı derecede kullanmaya başlarsa, piliniz normalden çabuk tükenecektir. Birçok yeni işlemci, kullanılmadığında hızını düşürerek güç tüketimini azaltır. Ancak bir program kilitlenip işlemcinizi kullanmaya başlarsa bu gerçekleşmez. Çözüm ise oldukça basit. Ctrl+Alt+Del klavye kısayolunu kullanarak Görev Yöneticisi'ni çalıştırın ve hangi işlemin işlemcinizi kullandığına bakın.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: SIRADIŞI 15 LAPTOP