Güncelleme Tarihi:
Araştırmaya katılan üst düzey yöneticilerin %87’si siber güvenliğin sağlanmasında sınırlı bir bütçe kullandıklarını belirtirken, %55’i siber güvenliğin kurumun genel iş stratejisinin ayrılmaz bir parçası haline getirilmediğini ifade ediyor. Buna karşın araştırma sonuçlarına göre; büyük ölçekli kurumlardaki üst düzey yöneticilerin %67’si, orta ölçekli kurumların ise %66’sı gelecek yıl siber güvenliğe ayrılan bütçenin artacağını öngörüyor.
Kurumların büyük bir çoğunluğu (%77) yapay zekâ ve robotik süreç otomasyonu gibi ileri teknolojileri kullanarak temel siber güvenlik önlemlerinin ötesine geçmeye ve siber güvenlik yetkinliklerini güçlendirmeye çalışıyor; aynı zamanda siber güvenliği organizasyonun daha etkin ve verimli hale gelmesini sağlayıcı bir unsur olarak kullanmayı hedefliyorlar. Buna karşın katılımcıların yalnızca %8’i kurumlarının bilgi güvenliği fonksiyonunun ihtiyaçlarını tam anlamıyla karşıladığını belirtiyor.
Kurumlar dijital dönüşüm sürecinde
Araştırmaya katılan üst düzey yöneticilerin tamamı, hali hazırda dijital dönüşüm projeleri yürüttüklerini ve yeni teknolojilere yönelik harcamalarını artırdıklarını ifade ediyor. Araştırmada bulut bilişim, siber güvenlik veri analizi ve mobil bilgi işleme alanlarının siber güvenlik yatırımlarında bu yılın öne çıkan teknolojileri olduğu belirtiliyor.