Güncelleme Tarihi:
ŞU anda dünya çapında günde 20 milyar SMS mesajı gönderiliyor. Akıllı telefonlarla beraber mobil internet elimize geçtikten sonra ise SMS her geçen gün geriliyor. Sadece WhatsApp’ta günlük 30 milyardan faz
Swarm
Daha önce Foursquare adıyla kullanıcıların konum bildirmesini sağlayan Swarm üzerinden mesajlaşabilmek mümkün. Bunun için kullanıcıları gittikleri mekanda yer bildirimi (check-in) yapması gerekiyor. Yer bildirimi yapıldıktan sonra ise kullanıcılar bulundukları mekandaki diğer Swarm aboneleriyle mesajlaşmaya başlıyor.
Facebook Messenger
Facebook’un WhatsApp’ı satın almadan önce kullanıcılarına sunduğu Facebook Messenger, geliştirilmeye devam ediliyor. Kullanıcıları telefon numaraları üzerinden eşleştirilebilen Facebook Messenger, Facebook’ta arkadaş olmayanların bile yazışabilmesini sağlıyor. Facebook Messenger’da fotoğraf ve konum da paylaşılabiliyor.
Instagram
Fotoğraf paylaşma uygulaması Instagram, iki yıl önce özel mesajlaşma özelliğini kullanıcılara sunmaya başladı. Instagram’daki tüm kullanıcılar birbirlerine özel mesajlar gönderebiliyor. Ancak birbirini takip etmeyen kullanıcıların gönderdikleri mesajlar, ‘diğer’ klasöründe kalıyor. Bu yüzden Instagram’da özelden mesajlaşabilmek için önce arkadaş olunması gerekiyor.
Twitter
Twitter’da en başından beri özel mesajlaşma özelliği yer alıyordu. Sadece birbirlerini takip eden kullanıcılar, özelden mesaj gönderebiliyor. Twitter’dan özel mesaj gönderme özelliği sadece 140 karakterle sınırlı. Kullanıcılar ise kendi aralarında sadece fotoğraf gönderebiliyor. Bu yüzden Twitter üzerinden özel mesaj gönderme özelliği çok fazla tercih edilmiyor.
Snapchat
Özel mesajlaşma konusundaki en iyi sosyal ağlardan biri Snapchat. Kullanıcı adıyla birbirlerini ekleyen Snapchat aboneleri özelden mesajlaşabiliyor. Yazı, fotoğraf veya video olarak gönderilen tüm özel mesajlar, karşı tarafın ‘gelen’ mesajlar kısmında en fazla 10 saniye kalıyor. Bu da kullanıcılar arasında güven sağlıyor. Buna ek olarak Snapchat’teki özel mesajlaşma özelliğinde videolu görüşme yapabilmek de mümkün.
HAFTANIN TRENDİ
Akıllı telefonları anahtara dönüştürüyor
YERLİ girişimcilerin son icatlarından Jani, kullanıcıları anahtar, kumanda ve giriş kartlarından kurtarmak için yeni ürününü tanıttı. Sistem akıllı telefon uygulaması ve bir cihazdan oluşuyor. Kullanıcılar açacağı kapının yanına gittiğinde Jani, bunu algılıyor ve kapının açılmasını sağlıyor. Örneğin, elleriniz doluyken apartman kapınızı rahatça açabilecek veya sizi ziyaret eden misafirlerinize uygulama üzerinden anahtar gönderebileceksiniz. Şu anda kitlesel fonlama platformu Indiegogo’da yatırım toplayan Jani, 2015 yılında satışa çıkacak.
UYGULAMA
Hayvanlara özel Instagram
FOTOĞRAF paylaşım uygulamalarına hayvanlar için özel geliştirilmiş Petsbro eklendi. Fatih Gencal ve Kaan Çalışkan tarafından kurulan Petsbro’nun kullanıcıların sadece hayvan fotoğrafı paylaşabilmesini sağlıyor. Şu ana kadar 5 bin evcil hayvan profili eklenmiş ve 10 bin fotoğraf paylaşılmış olan Petsbro’nun, iPhone ve Android uygulamaları bulunuyor. Ücretsiz olarak kayıt olunabilen bu uygulamada, Instagram’ın aksine takip etme özelliği de yok.
OYUN DÜNYASI
Korkuya devam
Korku oyunlarının en başındaki isimlerden biri olan Resident Evil, yeni serisi Revelations 2 ile devam ediyor. Terk edilmiş bir ada geçen hikayede çok gizli bir biyo-kimyasal silah geliştiriliyor. Her ne kadar silah yok edilmiş olsa da, deneyden arta kalanlar hala tehlike saçıyor. Oyunun ana karakterleri Claire Redfield ve Moira Burton kendilerini kaçırılmış, adaya bırakılmış ve umutsuzca kaçmaya çalışır halde buluyor ve hikaye başlıyor. Aral Games tarafından satışa sunulan Resident Evil Revelations 2’nin PlayStation 4 sürümü 160 TL.