Kitabı 100 milyon sattı oyunu da rekor kırıyor: Tom Clancy’s The Division İnceleme

Güncelleme Tarihi:

Kitabı 100 milyon sattı oyunu da rekor kırıyor: Tom Clancy’s The Division İnceleme
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2016 11:05

Merakla beklenen Tom Clancy’s The Division oyununda New York şehrinin Manhattan bölgesinde yaşanan virüs krizi sonucu beliren kaos sırasında düzeni sağlamaya odaklanıyorsunuz.

Haberin Devamı

İlgi gören kitapları 100 milyondan fazla satmış olan Amerikan yazar Thomas Clancy’nin adını daha çok bilgisayar oyunlarında duymuş olabilirsiniz çünkü yazarın sahibi olduğu Red Strom Entertainment firması 1996-2000 yılları arasında ve ardından firmanın yeni sahibi olan Ubisoft ise günümüze kadar çok sayıda Tom Clancy oyunu yayınladı. Rainbow Six adlı kapalı alan FPS, Ghost Recon adlı açık arazi FPS, Splinter Cell adlı gizlenme, EndWar adlı strateji ve H.A.W.X. adlı uçuş kapışması serileri beğeni kazandı. Bu kez sözü geçen serilerde dahil olmayan, üçüncü şahıs bakış açısıyla (TPS) geçen bir oyun bizlerle. 

Kitabı 100 milyon sattı oyunu da rekor kırıyor: Tom Clancy’s The Division İnceleme


Bu oyunun son halini alması seneler aldı diyebiliriz. Gerçekten de esasında ilk başlarda henüz yeni olan Sony PS4 ve Microsoft Xbox One konsollara özel olarak sunulması bekleniyordu. 2013 yılının ortasındaki E3 oyun etkinliği sırasında gelen resmi duyurudan neredeyse üç sene kadar sonra oyun oynanabilir hale geldi diyebiliriz.

En başlarda oyunun PC sürümü planlanmıyordu ve oyunculardan gelen talebe göre karar verileceği belirtilmişti. Neyse ki PC oyuncularından gelen yoğun talepten sonra 2013 ortasında PC sürümünün de olacağı açıklandı. Oyundaki harita, karakter ve online bileşenleri Ubisoft Reflections geliştirirken silah tasarımlarını Tom Clancy’nin kurduğu ve Ubisoft’un 2000’de bünyesine kattığı Red Storm Entertainment gerçekleştirdi.

Kitabı 100 milyon sattı oyunu da rekor kırıyor: Tom Clancy’s The Division İnceleme


Ayrıca Ubisoft Annecy de geliştirme çalışmalarına katkı sağladı. Oyun satışa sunulduğundaysa ana geliştirici olarak Ubisoft’un 2008 sonunda bünyesine kattığı ve World in Conflict oyunlarından tanıdığımız İsveç merkezli Massive Entertainment gösterildi.

Oyunun geliştirme sürecinin seneler almasına neden olan sebeplerden biri The Division için özel olarak geliştirilen Snowdrop adlı grafik motoru oldu denebilir. E3 2014 sunumu sırasında 2015’de hazır olacağı söylenen oyun ertelemeden sonra Beta dönemine girdi. Bu gelişmelerden sonra en başta açıklanan yardımcı uygulama üzerinden drone ile destek özelliği iptal edildi. Sebep olarak online ortamlardaki mücadelelerde haksız rekabet riski gösterildi. 

Kitabı 100 milyon sattı oyunu da rekor kırıyor: Tom Clancy’s The Division İnceleme


Açık dünya ortamında yıkılabilir yapılar eşliğinde oyuncu serbest biçimde dolaşıp etrafı keşfedebiliyor. Elbette ana göreviniz düzeni geri getirmek ve virüsün kaynağını bulmak. Para banknotları üzerine uygulanmış olan virüs nedeniyle New York şehri kısa süre içinde “Kara Cuma” olarak adlandırılan felaket senaryosuyla tanışıyor ve “Yeşil Zehir” ya da “Dolar Gribi” olarak adlandırılan salgının sonucu olarak belirlenen karantina bölgesindeki gizli ajanlar ABD Hükumeti tarafından göreve çağrılmış durumda.

İşte oyuna adını veren Division adlı özel büro tarafından görevlendirilen ekibin üyelerinden biri olan oyuncu, diğer üyelerle birlikte önemli kişileri kurtarmak, suçluların saldırılarını engellemek ve virüs taşıdığından şüphelendikleri herkesi ateş topuna çeviren New York temizlik görevlilerini durdurmak zorunda.

Kitabı 100 milyon sattı oyunu da rekor kırıyor: Tom Clancy’s The Division İnceleme


Oyun boyunca virüs ve diğer ajanlarla bağlantılı beklenmedik gelişmeler de oluyor ve heyecanın dozu düşmüyor. Hikayeyle ilgili fazla detaya girmek istemiyoruz ama ilgi çekici ve farklı bulduğumuzu söylemeliyiz.

Sıkıcı gelmiyor ve devam etmenizi teşvik ediyor. Oyun müzikleri son derece uyumlu ve beğenimizi kazandı. Ortamlarda ve özellikle de silah atışlarındaki ses efektleri inanılmaz gerçekçi. Oyunun çok daha gerçekçi olmasını sağlayacak biçimde yankılar ve konuma bağlı sesler hemen fark ediliyor. Karakter seslendirmeleriyse çok fazla dikkat çekmiyor yani müzik ve ortam seslerine kıyasla biraz daha sönük kalıyor.

Kitabı 100 milyon sattı oyunu da rekor kırıyor: Tom Clancy’s The Division İnceleme


Oyuncunun üzerinde üç ayrı silah ve çeşitli patlayıcılar ile mayınlar taşıma olanağı var. Tom Clancy oyunlarından biri olduğunu belli eden detaylardan biriyse saldırılardan korunmak ve saldırı gerçekleştirirken şaşırtmak için siper almayı ihmal etmemek. Diğer RPG esaslı oyunlarda olduğu gibi ilerleme sağlandıkça deneyim puanı ve para elde ediliyor.

Bunlar kullanılarak diğer silahlar, araçlar, yetenekler satın alınabiliyor. Tom Clancy’s The Division oynarken yapay zekanın çok da iyi olmadığını fark edeceksiniz. Düşmanların bir sonraki adımlarını tahmin edip kolayca avladığınız anlar olacak. Oyunu kendi başınıza oynayıp yaklaşık 14 saatte hikaye kısmını bitirebilirsiniz. 

BAKMADAN GEÇME!