Kapsamlı inceleme: Sony GTK-XB7 Extra Bass

Güncelleme Tarihi:

Kapsamlı inceleme: Sony GTK-XB7 Extra Bass
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2017 13:37

İyi bir ses sistemi arıyor; ancak ne alacağınıza karar veremiyorsanız Sony'nin hayli iyi bas seviyesiyle dikkat çeken ürünü Sony GTK XB7'ye göz atmanızda fayda var. LED ışıklandırmalarıyla da öne çıkan hoparlörün diğer özelliklerine gelince...

Haberin Devamı

Ses sisteminin özelliklerine geçmeden önce hemen tasarımına değinelim. GTK-XB7, çift tarafında onu taşıyabilmeniz için kulp bulunduruyor. 12 kilogram ağırlığıyla her ne kadar taşınması biraz zahmetli olsa da, ev partileri için mobil formatta olması muhteşem bir şey.

İster dikey, ister yatay şekilde kullanılabilen hoparlör, hangi yönde yerleştirilirse yerleştirilsin sesi aynı performansla vermeye devam ediyor. Hoparlörün görselliğini üst seviyeye taşıyan etken ise, LED ışıkları. Müziğin ritmiyle hareket eden bu LED ışıklandırmalar, böylece çevreye kulüp atmosferi izleri taşıyor.

Hoparlörü 3 farklı renkle tercih edebiliyorsunuz. Bizim elimizdeki kırmızı renkli modelinin yanı sıra mavi ve siyah renk seçenekleri de mevcut.

Sony GTK-XB7, Bluetooth ile çalıştığı gibi kablolu olarak da bağlanabiliyor. NFC desteği ile güçlendirilen hoparlör, Bluetooth üzerinden çalıştırılmak istendiğinde NFC ile kolayca bağlantı kurmanızı sağlıyor. Akıllı telefonunuzun NFC özelliğini açıp yalnızca hoparlöre dokundurmanız bağlantıyı kurmak için yeterli oluyor.

Haberin Devamı

Dilerseniz hoparlörü kablolu olarak da ses kaynağına bağlayabiliyorsunuz. Ses girişi ve ses çıkış bağlantılarını üzerinde taşıyan hoparlör, güç içinse elektrik prizine bağımlı.

Yine USB bağlantısına da yer verilen GTK-XB7, isteğe bağlı olarak bu bağlantı noktasından da müzikleri kolayca çalma imkanı tanıyor.

Hoparlörü uzaktan yönetebilmeniz için kutu içeriğinde bir uzaktan kumanda da buluyorsunuz. Kumanda üzerinden müziği yönetebiliyor, LED ışıklara farklı modlar atayabiliyorsunuz. Ancak uzaktan kumanda da bir Mute tuşunun olmaması büyük eksiklik. Zira sesi hızlıca kısmanız gerektiğinde, bu tuşa büyük ihtiyaç duyuyorsunuz. Sony'nin bunu atlamış olması, oldukça ilginç doğrusu.

Sony GTK-XB7, fazlasıyla güçlü ve güzel ses veriyor. Kullandığımız süre boyunca fazlasıyla eğlenceli vakit geçirdiğimiz hoparlör, Extra Bass desteğine yer vermesiyle doygun bir müzik deneyimi yaşatabiliyor. Cihaz üzerinde yer alan bir tuş vasıtasıyla bu özelliği aktif / pasif hale getirebiliyorsunuz.

Haberin Devamı

Hoparlörün bu kadar güzel ses vermesinin ardında ise ClearAudio+ ile DSEE teknolojileri yatıyor. Zengin bir müzik deneyimi için sesi otomatik olarak ayarlayan ClearAudio+, böylece farklı müzik türlerinde olduğu gibi, filmlerde de en iyi ses kalitesinin alınmasını sağlıyor. DSEE olarak kısaltılan Dijital Ses Geliştirme Motoru ise, sıkıştırılmış müzik dosyalarının kalitesinin arttırılmasını sağlıyor. Böylece farklı format ve kaynaklardan dinlediğiniz müzik dosyaları, orijinal kaydına daha yakın bir kimlik kazanıyor.

Ürünün fiyatı ise 1089 TL.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!