Güncelleme Tarihi:
Marvel's Spider-Man yıllar sonra sahalara geri döndü; tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Bu kez gerçekten de çok başarılı bir oyunla karşı karşıyayız. Oyuna başlar başlamaz kendinizi oyunun atmosferinin içinde buluveriyorsunuz. Mesela Spider-Man’in etrafını saran kalabalık gruplara karşı akıcı bir şekilde saldırması, kişiler arasında bilardo topu misali gidip gelmesi ve hatta düşman tipleri dahi Arkham serisini hatırlatıyor. Sadece yumruklarıyla savaşan düz düşmanlar, elektrikli sopa taşıyanlar, arkasına geçmek gereken kalkanlı abiler, dümdüz yumruk atmanın yeterli olmadığı haddinden fazla heybetli arkadaşlar derken, Manhattan’ı Arkham çeteleri kuşatmış gibi bir durum söz konusu.
Yeni oyunda 8 yılını suçla savaşmaya adamış, artık bir ergen değil yetişkin olan Peter Parker’ı yönetiyoruz. Motivasyonlarımız, şehrin bize olan toleransı, ikili ilişkileri, geçmiş düşmanları ve dahası bizler için büyük bir sürpriz olarak oyun içerisine saklanıyor.
Peter Parker’ı bu şekilde kontrol ediyor olmak beni inanılmaz sevindirdi diyebilirim. Çünkü ister istemez yaşanan sekiz yılı merak ederek oyunu oynuyor ve çizgi romanda yer alan karakter ve düşmanlara ne olduğunu düşünmeye başlıyorsunuz. En azından dünya düzeni söz konusu olduğunda Insomniac Games daha iyi bir karar veremezdi.
Üstelik 8 yılın anılarına ana hikaye dışında, şehir içerisine daha önceden Peter tarafından bırakılmış sırt çantalarını toplayarak erişebiliyorsunuz. Bu çantalar size kostüm yetenekleri açmanız için yardımcı olmasının yanı sıra, bizleri Spider Man’in yaşadığı anlara götürüyor.
Marvel’s Spider-Man’in Arkham serisinden ayrıldığı en önemli nokta ise şehrin tamamen yaşıyor olması. Arkham’ın o yalnızca suçluları barındıran şehri yerine, burada her şeyiyle yaşayan, nefes alan, hayatına devam eden bir şehir var. İnsanlar kafelerde oturuyor, işlerine gidiyor, arkadaşlarıyla sohbet ediyor, trafikte sıkışıp kalıyor.
Dünyanın önde gelen oyun mecraları, Spider-Man inceleme yazılarını ambargonun kalkmasıyla birlikte yayına verdiler. Nitekim oyunun incelemeleri tahmin edildiği üzere büyük oranda 80’nin üzerinde diyebiliriz. Oyunun Metacritic’teki anlık ortalaması ise 87.
Lafı daha fazla uzatmadan sizleri Spider-Man inceleme puanlarıyla başbaşa bırakalım.
DualShockers 100
DarkStation 100
Press Start Australia 100
COGconnected 100
Areajugones 95
Easy Allies 95
Game Over Online 95
Game Informer 95
Stevivor 95
Playstation Universe 95
GamesBeat 95
Gaming Nexus 95
God is a Geek 95
The Games Machine 94
InsideGamer.nl 94
LevelUp 93
Worth Playing 93
Multiplayer.it 92
FANDOM 90
The Daily Dot 90
Gamer.nl 90
Power Unlimited 90
SONUÇ
Oyunu oynadığımız her an büyük keyif aldık; yaşayan bir şehir içinde maceradan maceraya koşmak hayli güzel ve Marvel's Spider-Man bu kez gerçekten de 'olmuş' tabirini hak ediyor.