Kağıtsız ofis uygulaması başladı

Güncelleme Tarihi:

Kağıtsız ofis uygulaması başladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2009 12:04

ilişim şirketi Havelsan, e-devlet projeleri kapsamında geliştirdiği Doküman Yönetim Sistemi (DYS) ile “kağıtsız ofis” uygulamasına geçti.

Haberin Devamı

BHavelsan Genel Müdürü Faruk Yarman, yaptığı yazılı açıklamada, DYS uygulamasının yılbaşından itibaren tüm birimlerde kullanılmaya başlanmasıyla iç yazışmalarda kağıt kullanımına son verildiğini bildirdi.

Şirket dışı yazışmaların artık DYS'de elektronik ortamda tutulduğunu ve kağıt kullanılmadığını ifade eden Yarman, evrakların “Elektronik İmza Yasası” kapsamında sayısal olarak imzalandığını belirtti.

Evrak güvenliğinin “bilinmesi gereken” prensibine göre sağlandığını vurgulayan Yarman, sistemde tutulan evrakların silinme ve bozulmalara karşı yedeklendiğini ve korunduğunu kaydetti.

YÜZDE 76 TASARRUF

DYS ile yıllık kırtasiye giderlerinde yaklaşık yüzde 76 tasarruf sağlandığını belirten Yarman, evrakların dosyalanması ve arşivlerde saklanması için fiziki alan ihtiyacının ortadan kalktığını ifade etti.

Haberin Devamı

Faruk Yarman, kağıt ve fotokopi makinesi mürekkebi atıklarının olumsuz etkisine ve DYS'nin sağladığı zaman tasarrufuna dikkati çekti.
Sistemin ülke ekonomisine büyük kazanç sağlayacağını belirten Yarman, DYS'nin Adalet Bakanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Gümrük Müsteşarlığı ve Sakarya Belediyesi tarafından da kullanıldığını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!