İşte NASA'nın yeni Mars canavarı!

Güncelleme Tarihi:

İşte NASAnın yeni Mars canavarı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2017 07:40

NASA, tasarımıyla Batmobile’a benzeyen yeni Mars rover aracını tanıttı. Altı tekerlikli olan ve elektrikle çalışan araç, "Summer of Mars" etkinliğinde görücüye çıkacak.

Haberin Devamı

Dünya genelinde otomobil üreticileri fütüristik konsept otomobiller çıkardıkça, hem görünüm hem de işlevsellik bakımından otomobil anlayışımızda önemli değişimler yaşanıyor.

Araştırmacılar bu sefer sedan veya kamyonet tasarlamak yerine, tasarımıyla Batman’in Batmobile aracını anımsatan Mars rover aracı geliştirdiler.

Parker Brothers Concepts, NASA'nın Kennedy Uzay Merkezi Ziyaretçi Kompleksi ile Mars'ın yüzeyini keşfetmenin zorluklarını gidermek için ortaklık kurarak özel olarak tasarlanmış altı tekerlekli ve elektrikli rover aracı geliştirdi.

Yaklaşık 2.2 ton ağırlığındaki araç 8.5 metre uzunluğu ile dikkat çekiyor. Yapılan açıklamaya göre araç, maksimum 96-112 km /saat hıza çıkabiliyor.

Rover aracı bu yaz, NASA'nın ve Kennedy Uzay Merkezi'nin "Summer of Mars" etkinliğinin bir parçası olarak çeşitli ABD şehirlerini seyahat edecek ve daha sonra bu sonbaharda merkezde açılacak yeni bir "astronot eğitim deneyimine" dahil edilecek.

Haberin Devamı

shiftdelete'in haberine göre çoğu konsept otomobil gibi Parker Brothers'ın rover aracı da aslında herhangi bir pratik işte görev almayacak. Ancak gelecekteki araçlar için prototip olarak hizmet edebilecek nitelikte.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!