iPhone XR satışları iPhone 8'leri geride bırakabilir

Güncelleme Tarihi:

iPhone XR satışları iPhone 8leri geride bırakabilir
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2018 08:20

Apple'ın iPhone XS'lerin gölgesinde kalan; ancak donanımsal özellikleri bakımından çok da büyük bir eksikliği olmayan iPhone XR model telefonların iPhone 8'lere kıyasla daha çok satış yapacağı düşünülüyor.

Haberin Devamı

Tahminler iPhone XR modelinin iPhone 8 ve iPhone 8 Plus modellerinin toplamından yüzde 50 daha fazla satış yapacağı yönünde. Yüksek rakamlar sayesinde iPhone XR modeli yılın dördüncü çeyreğinde tüm iPhone satışlarının yüzde 40’ına denk gelecek. Gelecek yılın ilk çeyreğinde ise bu oran yüzde 50 seviyesine kadar çıkacak.

Apple’ın üçüncü çeyrekte 47 milyon civarında iPhone satışı yapacağı tahmin ediliyor. Dördüncü çeyrekte ise 80 milyon satış ile rekor kırılacak ve önceki yıl aynı döneme göre yüzde 3 civarında artış yaşanacak. Ayrıca iPhone XS Max satışlarının iPhone XS modelini üçe katlayacağı ifade ediliyor.

Diğer taraftan üçüncü çeyrekte Apple Watch serisinin de rekor artış yaşayacağı tahmin ediliyor. Bu gelişmeler üçüncü çeyrek için gelir tahminlerini de 62 milyar dolar seviyesine çıkarmış durumda.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!