iOS 11 nasıl görünüyor? İşte ilk konsept görüntüler

Güncelleme Tarihi:

iOS 11 nasıl görünüyor İşte ilk konsept görüntüler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2017 07:58

Eylül ayında indirilmeye sunulması beklenen iOS 11'in iPad'e özel olan bazı yeni özelliklerini içeren konsept bir video yayınlandı.

Haberin Devamı

Apple, önümüzdeki ay düzenleyeceği WWDC17 etkinliğinde (5-9 Haziran) iOS 11 güncellemesini tanıtması bekleniyor. Tasarımsal açıdan iOS 10 ile aynı olması beklenen iOS 11'in kullanıcılara daha fazla kişiselleştirme ve yeni özellikler sunacağı konuşuluyor. 

Şimdi ise Sam Beckett tarafından iOS 11'in iPad'e özel olan bazı yeni özelliklerini içeren gerçekçi bir konsept video yayınlandı. Tasarımda iPad'in üretkenliğini arttıran ve gerçekten bilgisayar yerine geçebilmesini sağlayacak birçok özellik gösteriliyor. 

iOS 11 nasıl görünüyor İşte ilk konsept görüntüler


Videoda özellikle sürükle bırak işlevi üzeinde duruluyor. Sürükle bırak özelliği için ekranın üst kısmına bir çekmece yerleştirilmiş. Fotoğraf, müzik gibi dosyaları bu çekmeceye bırakıp daha sonra buradan hızlıca ulaşabiliyorsunuz. Kullanıcılar yine uygulamalar arasında veya iPad'in bölünmüş ekran penceresinden diğerine içeriği sürükleyip bırakabiliyor. Görsel, metin, bağlantı gibi birçok dosya veya uygulama sürükle bırak yöntemiyle taşınabiliyor.
MacStories, iPad'in bir dosya sistemine ihtiyacı olmadığını, artık yeni bir arama modülü üretilmesi gerektiğini iddia ediyor. iCloud Drive gibi özellikler eklendikçe ve işletim sistemi genişledikçe kullanıcıların dosyalarını takip etmeleri zorlaştığı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!