Instagram'da grup nasıl kurulur? Instagram grup kurma, ayarları ve silme işlemleri

Güncelleme Tarihi:

Instagramda grup nasıl kurulur Instagram grup kurma, ayarları ve silme işlemleri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2022 13:59

6 Ekim 2010 tarihinde kurulan Instagram, kullanıcılara hem fotoğraf hem de video paylaşma imkanı sunan en popüler sanal mecralardan biridir. Siteye yeni getirilen özelliklerden biri de hikayeye müzik ekleme seçeneğidir. Her yıl güncellenen ve birçok özellik getirilen Instagram'da grup kurmak ve tıpkı Whatsapp'taki gibi iletişim sağlamak da mümkün. Instagram'da grup nasıl kurulur? Instagram grup kurma, ayarları ve silme işlemlerini detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Instagram'da kurulan gruplar istenildiği zaman silinebilir. Grubu sadece kuran kişi silebilir. Gruptan ayrılmak isteyenlerin ise ''gruptan ayrıl'' butonuna tıklaması yeterlidir.

Instagram'da Grup Nasıl Kurulur?

 Instagram'da grup kurmak, aynı anda birçok kişinin seri bir şekilde iletişim kurmasını sağlıyor. Aynı yerde çalışanlar, aynı okulda okuyanlar ve çok yakın arkadaşlar, Instagram'da kurdukları gruplar üzerinden haberleşebilir.

 Normal mesaj dışında gruba fotoğraf ve video atmak da mümkündür. Böylece gün içinde yaşadığını ve ilginç bulduğunuz anıları görseller aracılığıyla gruptaki diğer arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.

 Instagram'da grup kurmak için kullanıcı adınızı ve şifrenizi yazıp siteye giriş yapılmalı; akabinde direkt mesaj kutusuna giriş yapmalısınız. Buradaki artı işaretine bastıktan sonra ''yeni grup kur'' seçeneğine tıklamanız yeterli.

Haberin Devamı

 Instagram grubunda en az 3, en fazla 32 kişi eklenebilir. Sitede birden fazla grup da kurulabilir.

 Instagram Grup Kurma, Ayarları ve Silme İşlemleri

 Instagram'da kurulan grupları silmek için arama kısmına grubun adı yazılır. Önce grup adına, sonra ''Grubu Sil'' seçeneğine tıklanır.

 Gruptan birini çıkarmak içinse en altta yer alan isim listesine gidilir. Oradan grupta yer alması istenmeyen kişinin üstüne tıklanır. ''Gruptan çıkar'' butonuna tıkladıktan sonra söz konusu kişi çıkartılmış olur. Çıkartılan kişi yeniden gruba eklenebilir. Bunu yapma yetkisi sadece grubu kuran kişiye aittir. Diğer katılımcılar herhangi bir kişiyi gruptan çıkarmaz. Kendileri ayrılmak istediğinde ise ''gruptan ayrıl'' seçeneğine tıklamaları yeterlidir.

 Diğer mesajlaşma seçeneklerinde olduğu gibi grup konuşmalarında da konuşmayı sessize alma imkanı vardır. O anda meşgul olanlar ve telefonlarına ya da bilgisayarlarına bildirim gelmesini istemeyenler konuşmayı sessize alabilir. Bu sayede ne kadar mesaj gelirse gelsin hiçbiri bildirim olarak hesabınıza düşmez.

BAKMADAN GEÇME!