Instagram hesabımı nasıl silerim? Şifremi unuttum çözümü var mıdır

Güncelleme Tarihi:

Instagram hesabımı nasıl silerim Şifremi unuttum çözümü var mıdır
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2022 16:13

Instagram en çok kullanılan sosyal medya platformlarından birisidir. Üye olan kullanıcılar şifrelerini unuttukları zaman hesap kapatma işlemlerini araştırmaktadır. Fakat şifre yenileme işlemleri Instagram hesaplarından yapılmaktadır. Peki Instagram hesabımı nasıl silerim? Şifremi unuttum çözümü var mıdır? Sizlere Instagram hesap silme ve şifre yenileme işlemlerini detaylıca derledik.

Haberin Devamı

Instagram şifresini veya e posta adresini unutmak hesabı kurtarmayı zorlaştıran bir durum olmaktadır. Birkaç yöntem ile hesap kurtarmak mümkünken hesap silme işlemleri de kolay bir şekilde gerçekleştirilebilmektedir.

 Instagram Hesabımı Nasıl Silerim?

 Instagram hesapları kalıcı olarak silme işlemlerini kullanıcılar gerçekleştirmektedir. Bunun için ilk olarak internet sitesi üzerinden giriş yapılması gerekmektedir. Çünkü mobil uygulamada hesap silme işlemleri gerçekleştirilmemektedir. Instagram hesap silme işlemleri şu şekilde yapılmaktadır:

 - İnternet sitesi üzerinden kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapılmalıdır.

 - Giriş yaptıktan sonra ayarlar bölümünden hesabımı sil sekmesine gidilmelidir.

 - Burada kullanıcılar ''Hesabını neden siliyorsun'' sorusu ile karşılaşacaktır.

Haberin Devamı

 - Buna cevap olarak orada belirtilen seçeneklerden birisi tercih edilmelidir.

 - Seçilen sebepten sonra hesabımı kalıcı olarak sil seçeneği tıklanarak tekrar şifre girilmelidir.

 - Tekrar şifre girildikten sonra hesap kalıcı bir şekilde kapatılacaktır.

 Şifremi Unuttum Çözümü Var mıdır?

 Instagram hesaplarında şifresini unutan kişiler hesaplarını kurtarmak için iki farklı yöntem uygulayabilir. Bunlardan birincisi cep telefonu veya web sitesinden Instagram giriş sekmesinden ''Giriş yaparken sorun mu yaşıyorsun?'' sekmesine tıklamaktır. Burada kullanıcıları karşılarına çıkan sayfa e posta adresine yönlendirecektir. Bu sayede kullanıcılara e posta adresini hatırlayabilme ve hesabını kurtarabilme imkanı sunulmaktadır.

 Şifresi unutulan Instagram hesabını kurtarmanın ikinci yolu ise Facebook olmaktadır. Instagram hesabına Facebook üzerinden erişim sağlayabilmek mümkündür. Fakat bunun için önceden Instagram hesabının Facebook ile bağlanmış olması gerekmektedir.

 Facebook hesabına bağlanmış olan Instagram hesabına giriş yapabilmek için Facebook menü kısmına girilmesi gerekir. Facebook menü hesabında bağlı olan hesaplar bulunmaktadır. Burada bağlı olan Instagram hesabına tıklamak gerekir. Bu işlemlerden sonra şifresi unutulan Instagram hesabına erişim sağlayabilmek mümkündür. Hesaba erişim sağladıktan sonra Instagram kullanıcıları Instagram şifresini kendi hesaplarının içerisinden yenileyebilmektedir.

 

BAKMADAN GEÇME!