Instagram engel kaldırma nasıl yapılır? Bilgisayardan ve telefondan ınstagram engeli nasıl kaldırılır

Güncelleme Tarihi:

Instagram engel kaldırma nasıl yapılır Bilgisayardan ve telefondan ınstagram engeli nasıl kaldırılır
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2022 16:39

Kullanıcılarına fotoğraf, video ve hikaye paylaşma seçeneklerini sunan Instagram, günümüzde en çok kullanılan sanal platformların başında geliyor. Birçok kişinin yakın arkadaşlarıyla ve takipçileriyle mesajlaştığı bu sitede, diğer sosyal mecralarda olduğu gibi engelleme seçeneği de mevcut. Spam olduğunu düşündüğünüz sayfaları ya da sizi rahatsız eden kişileri engelleyebilir, istediğiniz zaman bu kişilerin ve sayfaların engelini kaldırabilirsiniz. Bilgisayardan ve telefondan Instagram engel kaldırma nasıl yapılır detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Instagram'da ''engelleme'' dışında ''Sessize Al'' seçeneği de mevcuttur. Meşgul olduğunuz zamanlarda takipçileriniz size mesaj attığında bildirim gelmesini istemiyorsanız, size mesaj atan kişileri sessize alabilirsiniz. Bu uygulamanın en önemli özelliği, karşı tarafın sessize alındığını bilmemesidir.

 Instagram Engel Kaldırma Nasıl Yapılır?

 Instagram'a yeni üye olanlar ve belli başlı özelliklerini bilmeyen, kişileri ve sayfaları nasıl engelleyeceği konusunda da bilgi sahibi değiller. Kendisinden mesaj gelinmesi istenmeyen kişiler, üç farklı yöntemle engellenebilir.

 İlk yöntem üyenin profiline girmektir. Önce kişinin sayfasına sonra sağ üst kısımda yer alan üç noktaya tıklanınca ''Engelle'' seçeneği çıkar. Birini engellemek için buraya tıklamak yeterlidir.

Haberin Devamı

 Diğer bir seçenek ise sohbet penceresidir. Konuşma esnasında karşı tarafı engellemek isteyen kişiler, kişinin adının üstüne tıkladıkları takdirde saniyeler içerisinde karşı tarafı engelleyebilir.

 Son seçenek ise ayarlar kısmına gitmektir. Bu seçenek çok daha dolambaçlı olduğu için pek tercih edilmemektedir. Ancak yine de Instagram'a yeni üye olanlar, alternatif olarak bu yolu da tercih edebilir. Önce ayarlar sonra gizlilik kısmına tıklanır. Son olarak Engellenen Hesaplar listesi açılır. Artı butonuna tıkladıktan sonra açılan kutucuğa kişinin kullanıcı adı yazılır.

 Bilgisayardan ve Telefondan Instagram Engeli Nasıl Kaldırılır?

 Instagram'da engel kaldırma, en az engelleme kadar basit bir işlemdir. Bunun için de öncelikli olarak Ayarlar kısmına girilmeli. Gizlilik ve Engellenen Hesaplara tıklandıktan sonra karşınıza o zamana kadar engellediğiniz tüm kişiler ve sayfalar çıkar. Burada dikkat etmeniz gereken nokta, listede yer alan kişilerin kronolojik sıraya göre listelenmesidir. Bu nedenle en son engellediğiniz kişiler en üstte yer alır.

 İsmin üstüne tıklayarak engelini kaldırabilir ve o kişiyle yeniden iletişime geçebilirsiniz.

BAKMADAN GEÇME!