HP format tuşu nedir? Ne işe yarar?

Güncelleme Tarihi:

HP format tuşu nedir Ne işe yarar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2018 06:25

HP format tuşu nedir? Ne işe yarar? HP Pavilion serisi dizüstü bilgisayarlarda bulunan bu tuş ile sistemi fabrika ayarlarına döndürmeniz mümkün. Peki HP format tuşu ya da HP recovery tuşu nasıl kullanılır? HP laptopa nasıl format atılır? HP Pavilion format tuşu nerededir? Bilgisayarıma format atmak için ne yapmalıyım? gibi sorularınız için haberimizi okuyabilirsiniz.

Haberin Devamı

Teknoloji ilerledikçe gelişen dizüstü bilgisayarlar çeşitli özellikler kazanmaya başladı. HP'nin ürettiği Pavilion serisi ile karşımıza çıkan format tuşu nedir? Ne işe yarar? İşte format atmayı bilmeyenler için tek tuşla format atma çözümü, HP Recovery tuşu. "FOrmat tuşu olarak da bilinen bu tuş sayesinde kullanıcılar tek bir tuşa basarak bilgisayarlarına format atabiliyor.

HP laptop sahibi kullanıcılar, Ctrl + F11 kombinasyonunu kullanarak "Sistem Restore" ayarlarını açabilirken Pavilion serisi laptoplarla beraber bu özellik tek bir tuşa bağlandı. Bilgisayarına format atmak isteyen kullanıcılar bu tuşa bastıkları zaman karşılarına şöyle bir ekran çıkıyor.

HP format tuşu nedir Ne işe yarar

Haberin Devamı

Kullanıcılar bu ekrandan isterlerse program ya da sürücülerini kaldırabiilir ya da güncelleyebilir bununla beraber bilgisayarlarını fabrika ayarlarına döndürme seçeneği de bulunuyor. Bu seçeneği seçtiğiniz takdirde bilgisayarınız otomatik olarak bilgisayara format atmaya başlıyor. Yükleme tamamlandığında bilgisayarınız ilk günkü haliyle karşınızda.

BAKMADAN GEÇME!