Güncelleme Tarihi:
Hotmail hesap silme işlemleri için doğru adımlar atılmalıdır. 1995 yılında kurulan Hotmail hesabı zamanının en popüler iletişim araçlarından da bir tanesidir.
Hotmail Hesap Silme 2022
1995 Yılında kurulan Hotmail ücretsiz şekilde hizmet veren e-posta sistemi olarak bilinmektedir. Uzun yıllar pek çok kullanıcısı olan Hotmail eski popülerliğini de yitirmiştir. Günümüzde hala Hotmail.com uzantılı e-posta adreslerini kullanan da pek çok kişi bulunur. Hotmail hesaplarının silinmesi için doğru adımların atılması gerekmektedir. Hotmail adresi pek çok kişi tarafından aktif olarak kullanılmaktadır. Ücretsiz de olan e-posta servisinde kullanıcılar için de çeşitli kolaylıklar sağlanabilir. Aynı zamanda kişisel bilgiler ile Hotmail hesabına giriş yapılabilir. Hotmail hesabının kapatılması için profil bilgileri de dikkate alınmalıdır. Bu bilgiler aracılığı ile adım adım hesabın kapatılması işlemi yapılacaktır.
Kalıcı Olarak Hotmail Hesabı Nasıl Silinir?
Hotmail hesabının kapatılması için profil bilgilerinin net bir şekilde bilinmesi gerekmektedir. Hotmail hesabı kullanılmak istenmediği takdirde hesap kolay bir şekilde kapatılabilir. Hotmail hesabı kalıcı olarak silinmek istenildiğinde bazı adımlar da doğru şekilde uygulanmalıdır. Bunun yanı sıra hesapta yer alan tüm bilgilerin yedeklenmesi gerekecektir. Hemen sonrasında ise Hotmail hesabının tamamen silinmesi için adım adım gidilmelidir. Öncelikle silmek istenilen Hotmail hesabına giriş yapılır. Sonrasında ise doğru adımlar izlenerek Hotmail hesabı da kalıcı olarak silinir.
Hotmail Hesabı Kapatma İşlemi Nasıl Yapılır?
Ücretsiz bir e-posta platformu olan Hotmail hesabının kapatılması için adım adım ilerlemek gerekmektedir. Hotmail hesabının kapatılması için izlenecek işlemler ise şu şekildedir;
Öncelikle silmek istenen hesaba kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapılır.
Hotmail hesabına giriş yapıldıktan sonra ise profil ekranı belirir.
Hotmail profil ekranının alt kısmına bakılır. Profildeki bu alt kısımda "hesabınızı kapatma" seçeneğine de tıklanacaktır.
Daha sonra sistem tarafından gelen mesajda hesabın kullanıcı tarafından kapatıldığından emin olmak için başka bir e-mail ve ya telefon numarası yolu ile gereken güvenlik kodu iletilir.
Gönderilen güvenlik kodu ilgili alana girildikten sonra ise ileri tuşuna basılacaktır.
Girilen güvenlik kodunun ardından tekrar bir doğrulama işlemi ortaya çıkar. Tekrar güvenlik kodu alınarak diğer hesabın da kullanıcıya ait olduğu böylece kanıtlanmış olur.
Daha sonra ise ön tarafa çıkan ekrandan ileri tuşuna basılır. Bu şekilde de işlemlere devam edilir.
Tam da bu aşamada Hotmail hesabı kapatma nedeni de belirtilir. Hotmail hesabı kapatıldıktan 60 gün içinde tekrar giriş asla yapılmamalıdır. Eğer hesap kapatıldıktan 60 gün sonra tekrar giriş yapılır ise Hotmail hesabı kapatılmayacaktır.
Hotmail Hesabının Kapatılması İle İlgili Merak Edilenler
Hotmail en çok kullanıcıya sahip olan e-posta hizmetlerinden bir tanesi olarak ön plana çıkmaktadır. Kullanıcılar bazı şartlar nedeni ile hesaplarını kapatabilirler. Bu hesap kapatma işlemlerinin tamamlanabilmesi için Hotmail hesabına 60 gün hiç giriş yapılmamalıdır. Bu süre içinde Hotmail hesabına giriş yapılır ise bazı güvenlik sorularına da cevap verilmesi gerekmektedir. Hotmail hesabı kalıcı olarak kapandıktan sonra OneDrive dosyaları, Skype kimliği ve kişileri de silinecektir. Bunun yanı sıra Xbox Live verileri ile NuGet.org hesabı da kapanacaktır. Bunun yanı sıra Outlook.com, Hotmail ve MSN e-posta hesapları da aynı zamanda kapanması ile bilinmektedir.