Her şey Bilişim ve Kalkınma için

Güncelleme Tarihi:

Her şey Bilişim ve Kalkınma için
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2011 14:56

Sivil Toplum Kuruluşları Bilişim ile Kalkınma İçin Microsoft Türkiye’de buluştu.

Haberin Devamı

Microsoft Türkiye, bilgi teknolojileri kullanımının yaygınlaşması için birlikte çalıştığı STK’ları önceki gün düzenlediği etkinlikte bir araya getirdi.

Microsoft Türkiye İstanbul Ofisi önceki gün birçok sivil toplum kuruluşunun yöneticisi ve bilişim sektörünün önde gelen isimlerini ağırlayan Sivil Toplum Kuruluşları Buluşması etkinliğine ev sahipliği yaptı. Toplumsal dönüşüme sivil toplumun yerel gücü ile destek veren kuruluşların faaliyetlerine teknoloji ile ivme ve verimlilik kazandırmak ve tecrübelerin paylaşımı ile sinerji yaratmak amacıyla gerçekleştirilen bu toplantıda kamu kuruluşlarının yetkilileri ve akademisyenlerde yer aldı.

Etkinliğin açılışında bilgi teknolojilerinin kullanımıyla Türkiye’nin rekabet gücünü artırmak için Sivil Toplum Kuruluşlarıyla işbirliği içinde çalışmalara devam edeceklerini belirten Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen, “Türkiye büyük bir potansiyele sahip. Ülkemizdeki portal trafiğinin yüzde 67’si MSN’den geçiyor ve Türkiye Hotmail kullanımında dünyada 4. sırada. Ancak bu büyük potansiyel bir türlü paraya çevrilemiyor. Çin, Hindistan, Brezilya gibi son dönemin yükselen ekonomileri karşısında KOBİ’ler ve kurumsal şirketlerin büyümesi dışında, son kullanıcının hayatını kolaylaştıracak ürünler ve sosyal sorumluluk projelerinin hız kazanması gerekli. Dünya pazarında etkin rekabet edebilmek için işe bilgi teknolojilerinin etkin kullanımından başlamak gerek. Microsoft Türkiye olarak önümüzdeki günlerde istihdama katkı sağlayacak yeni bir projeye daha imza atacağız’ dedi.

Haberin Devamı

“STK’lar bilişimi etkin kullanmalı”

Bugünkü yasal mevzuat nedeniyle STK’ların bir noktaya kadar ilerlediği, ne kadar kaynak alınırsa alınsın projelerin kamuya mal olmadığı sürece bir işe yaramadığını belirten Habitat için Gençlik Derneği Başkanı Sezai Hazır, yerel STK’ların bilgi teknolojilerini kullanması için etkin bir kamu politikasına ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

DPT Bilgi Toplumu Dairesi Başkanı Emin Sadık Aydın ise DPT olarak bilişim teknolojilerinin kullanımı, yaygınlaşması üzerine konulan hedeflerin bu yıl da gerisinde kaldıklarını ancak kayda değer gelişmelerin yaşandığı bilgisini verdi. Aydın, online nüfusun artmasıyla bilgi toplumu konularının sıklıkla ele alınması gerektiği ancak STK’ların bilişim sektörünün gelişmesi için daha güçlü ve talepkar olmalarını istedi.

Haberin Devamı

“Türkiye inovasyon kapasitesinde 95’inci”

Etkinlikte Global Information Technology Report 2010 sonuçlarını değerlendiren TBV Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Eczacıbaşı ise 138 ülkenin katıldığı rapor sonuçlarına göre Türkiye inovasyon kapasitesinde 95. sıraya yerleştiğine dikkat çekti. Eczacıbaşı, tüm STK’ların bilişimin kaldıraç gücünü kullanması gerektiğine ilişkin değerlendirmelerde bulunurken, bilgi toplumu stratejilerinin katılımcı bir anlayışla geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

TÜSİAD BT ve Telekomünikasyon Çalışma Grubu Başkanı ve Netaş Genel Müdürü Müjdat Altay ise Türkiye’nin yazılım sektörüne yabancılaştığını ve böyle giderse Türkiye’nin giderek daha fazla teknolojiyi dışarıdan alacağını belirtti. Bilişimin de artık bir sanayi haline geldiğini belirten Altay Türkiye’de Bilişim Sanayi Müsteşarlığı kurulması gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Microsoft Türkiye olarak kurumsal sosyal sorumluluk vizyonu çerçevesinde birlikte çalıştıkları sivil toplum kuruluşları ile bir arada olmaktan büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden Microsoft Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk ve Eğitim Programları Yöneticisi Erdem Erkul, “Burada değerli panelistler ile birlikte ülkemizin bilgi toplumu stratejisini tartışmak ve öneriler alıyor olmak çok önemli. Microsoft Türkiye olarak önceliğimiz, bilişim teknolojileri eğitimleri ile sosyal imkânları kısıtlı gençlerin bireysel gelişimlerini desteklemek ve teknik yetkinlikler kazandırarak istihdamlarına yönelik katkıda bulunmak” diye konuştu.

Türkiye’de gerçekleştirilen başarılı sosyal sorumluluk projelerinin çevre ülkelere de örnek olduğuna dikkat çeken Microsoft Ortadoğu ve Afrika Sosyal Sorumluluk Programları Direktörü Jeffrey Avina ise “Önümüzdeki yıllarda da Sivil Toplum Kuruluşları ile daha sık bir araya gelerek bilgi toplumu stratejisini tartışmaya ve öneriler almaya devam etmeliyiz. Böylece önümüzdeki dönemde de benzer projeler artarak devam edecektir” dedi.

Haberin Devamı

Öte yandan STK’ların ilk kez bir şirketin ev sahipliliğinde bu düzeyde bir araya gelmiş olduğuna dikkat çeken Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Uluslararası Özel Sektör Ofisi Direktör Yardımcısı Hansın Doğan “Microsoft ile bir çok projede birlikte çalışıyor olmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz” diye konuştu.

TÜBİSAD Başkanı Turgut Gürsoy, İnternet Kurulu Başkanı Serhat Özeren, KAGİDER Yönetim Kurulu Üyesi Devrim Erol ve TBD Başkanı Turhan Menteş’in bilgi toplumu stratejisine yönelik öneriler sunduğu etkinlik STK’larda BT’nin etkin kullanımı, BT kullanımında başarılı STK örnekleri ile son buldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!