HEIC dosyası nedir ve nasıl açılır? HEIC dosyası açma işlemi ve program önerisi

Güncelleme Tarihi:

HEIC dosyası nedir ve nasıl açılır HEIC dosyası açma işlemi ve program önerisi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2021 04:27

HEİC dosyası Iphone ya da Ipad cihazlar ile alakalıdır. Bu cihazlarda ortaya çıktığı görülür. Tabi ki de daha detaylı olarak incelenebilir de. Bu yüzden HEİC dosyası nedir ve nasıl açılır gibi soruların cevaplarını sizler için derledik.

Haberin Devamı

HEİC dosyasının bu kadar Apple marka cihazlarla bağdaştırılmasının belli başlı sebepleri vardır. Bunlardan tabi ki de en önemlisi bu cihazlarda görülmesidir. Fakat nedir bu HEİC dosyası?

HEİC Dosyası Nedir?

HEİC dosyası tamamen Apple ürünlerinde görüntü açmaya yarar. Yani bir Iphone ya da bir Ipad ile bir görüntü kaydedildiğinde bu görüntü HEİC dosyası ile kaydedilir. Bu dosyaların uzantısı da bununlar bağlantılı olarak .heic olacaktır. Tabi ki de bu durum kullanıcının seçimine de sunulabilir.

Bazı Apple ürünlerinde kullanıcıların varsayılan dosyaları JPG yapmış olması da mümkündür. Bazı kullanıcılar da tam tersini seçer. HEİC dosyası JPEG'den daha başarılıdır der. Bu yüzden kullanıcılar arasında bir farklılık oluşabilmektedir. Fakat genel kanı HEİC dosyası ile uygulanan fotoğrafların daha iyi olduğu yönündedir.

Haberin Devamı

HEIC Dosyası Nasıl Açılır?

 HEİC dosyası açılması konusunda da Windows cihazlarda açmanın bir sakıncası yoktur. Apple ürünlerinde daha çok kullanıldığı kısmı oldukça doğrudur. Fakat buna rağmen pek çok Windows işletim sistemli bilgisayar kullanıcısı HEİC dosyası kullanmaktadır.

 HEIC Dosyası Açma İşlemi

 Tabi ki de hem Mac hem de Windows işletim sistemi olan bilgisayarlarda HEİC dosyası açmak için pek çok uygulama bulunmaktadır.

 HEİC Dosyası Açma Programı

 En yaygın olarak kullanılan uygulamalar şunlardır:

Adobe Lightroom

HEIC Image Viewer

Google Chorme

Firefox

Genel olarak HEIC dosyası açma işlemi kolaydır. Öyle ki bazı tarayıcılar bile bu işi yapabilmektedir. En gelişmiş tarayıcılardan bir tanesi olan Google Chrome HEIC dosyası açabilmektedir. Fakat ek bir özelliği de pek bulunmamaktadır. HEIC dosyası oluşturmak ve bunun yanında düzenlemek isteyenler için Adobe Lightroom önerilir.

Adobe Lightroom daha profesyonel bir uygulamadır. Cihazlardan aktarılan her bir HEIC dosyası en kolay şekilde düzenlenebilir. Bu sayede en iyi ve kaliteli görüntüler dilendiği gibi aktarılabilir ya da düzenlenebilir. Kullanıcıları da her daim memnun kalır. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!