Gülücük İşareti Nasıl Yapılır? Klavye İle Yan, Ters Ve Normal Gülen Surat Yapımı (Windows 10, 8, 7 Ve Mac)

Güncelleme Tarihi:

Gülücük İşareti Nasıl Yapılır Klavye İle Yan, Ters Ve Normal Gülen Surat Yapımı (Windows 10, 8, 7 Ve Mac)
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2021 10:48

Bilgisayar üzerinden klavye ile çeşitli sembol ve ifadelere yer verilmektedir. Bunlar arasında smile olarak bilinen gülücük işareti de bulunmaktadır. Peki, klavye üzerinden gülücük sembolü nasıl yapılmaktadır? Bu sembolü elde etmek için hangi tuşlara basmak gerekir? İşte, gülücük sembolünün bilgisayar üzerinde nasıl yapılması gerektiği hakkında merak edilen bilgiler.

Haberin Devamı

Bilgisayar klavyeleri ile birçok sembol ile işaret metin üzerine eklenebilmektedir. Klavyeler üzerinden yapılmakta olan sembol işareti için alt tuşunu kullanmak gerekmektedir. Bunun için bazı tuş kombinasyonlarının kullanılması gerekmektedir.

 Gülücük İşareti Nasıl Yapılır? 

Klavyelerden çeşitli sembolleri elde etmek için ikili ve üçlü tuş kombinasyonları kullanılmaktır. Bu tuş kombinasyonları genellikle Shift ve Alt tuşları ile elde edilmektedir. Çünkü bütün sembol ve işaretlere klavye üzerinde yer vermek mümkün değildir. 

İşaretlerin yapımı hakkında işletim sistemlerine göre farklı durumlarda arz edebilir. Gülen yüz ya da gülücük işareti olarak bilinen emojilerin Windows işletim sistemi ile elde etmek mümkündür. Bunun için alt ve shift tuşlarından olan alt kombinasyonu kullanılmaktadır. 

Haberin Devamı

 Klavye ile Yan, Ters ve Normal Gülen Surat Yapımı 

 Gülücük sembolü genelde akıllı telefonlar üzerinden tanınmaktadır. Mevcut bilgisayar sistemleri üzerinden de bu işaretin elde edilmesi mümkündür. Genelde bu iki nokta ":" ve parantez kapama ")" tuşları ile yapılır. :) bu işarete yan gülücük adı verilir. Tam olarak gülen yüz ifadesi ise alt ve 1 tuşlarına basılarak yapılmaktadır. Yani metin üzerinde iken alt tuşu ile beraber 1 tuşuna da basılırsa gülücük elde edilir. 

 Bir diğer gülen yüz işareti için ise alt tuşu ile birlikte sırası ile 2, 5 ve 7 tuşlarına basmak gerekir. Yani alt + 257 kombinasyonu metin içerisinde gülen yüz işaretini sağlayacaktır. Böylece akıllı cihazlardaki bu sembol bilgisayara da taşınır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!