Görev Yöneticisi'ndeki Csrss.exe dosyası nedir, ne işe yarar ve virüs müdür?

Güncelleme Tarihi:

Görev Yöneticisindeki Csrss.exe dosyası nedir, ne işe yarar ve virüs müdür
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2021 04:42

Bilgisayar kullanırken karşınıza çıkan bazı terimler hakkında bilgi sahibi olmadığınız durumlarda endişelenmeniz olası bir durumdur. Bazı terimler ise tamamen yazılım dilinde kullanılmakla birlikte anlaşılması neredeyse imkansız olarak görünmektedir. Görev Yöneticisi'ndeki csrss.exe dosyası nedir, ne işe yarar ve virüs müdür? Siz de eğer böyle bir dosya ile karşı karşıya geldiyseniz ne olduğunu merak etmiş olabilirsiniz. İşte, tüm detaylar.

Haberin Devamı

Görev yöneticisinde karşınıza çıkmış olan csrss.exe dosyası, C hard diskine kayıtlı olarak bulunur. Aynı zamanda orijinal olarak bulunmakta olan bir csrss.exe dosyası bir virüs değildir. Aynı zamanda kötü amaçlı bir yazılım olarak da değerlendirilmemektedir. Bu yüzden de telaşlanmanızı gerektirecek bir durum söz konusu değildir.

 Görev Yöneticisindeki csrss.exe Dosyası Nedir?

 Bilgisayarda karşılaşılan bazı terimler bilinmediği takdirde ne işe yaradığı konusunda merak ediliyor ve öğrenilmek isteniyor olabilir. Öncelikle belirtmek gerekir ki csrss.exe dosyası Windows işletim sistemi için oldukça önemli bir dosyadır. Üstelik bilgisayarınızda istemci sunucusu çalışma zamanı süreci olarak görüntüleyebilirsiniz.

 Eskiden sistemin oldukça önemli bir parçası olarak bilinen csrss.exe dosyası şimdilerde de hala önemini korumaktadır. Eğer bu programa doğrudan bir virüs bulaşmadıysa bu dosya ile uğraşmanız tavsiye edilmez. Aksi takdir de bilgisayarınızda size zorluk çıkaracak sorunlar ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

Haberin Devamı

 Görev Yöneticisindeki csrss.exe Dosyası Ne İşe Yarar ve Virüs müdür?

 Görev Yöneticisindeki csrss.exe dosyası virüs değildir. İşletim sistemi için oldukça önemli bir dosyadır. Profesyonel olmayan kişiler tarafından müdahale edilmesi kesinlikle önerilmez. Aksi takdir de bilgisayarınızda düzeltilemeyecek olan hasarlara yol açabilir. Sadece görev yöneticisine girerek dosyayı sonlandırmaya çalışmanız bile bilgisayarınızın kullanılmaz hale geleceğini size bildirir. Dosyayı kesinlikle silmeye çalışmamalısınız. Bilgisayarda düzeltilemez sorunlara sebep olabileceği için asla önerilmeyen bir işlemdir.

BAKMADAN GEÇME!