Google'ın tahtı sallanıyor mu

Güncelleme Tarihi:

Googleın tahtı sallanıyor mu
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 02, 2009 10:31

Microsoft, Google'ı fazlasıyla terletecek yeni arama motorunu nihayet ortaya çıkarıyor.

Haberin Devamı

Yazılım devi Microsoft, internetin bir  numaralı arama motoru Google'a rakip olması için geliştirdiği arama motoruna  "Bing" ismini verdi.

"Farklı" olma iddiasındaki yeni arama motoru için kısa ve akılda kalıcı  isim seçildi. Åžirketin, yeni arama motorunun tanıtımına 100 milyon dolar ayırdığı  iddia ediliyor.Â

Kod adı "Kumo" olan yeni hizmet, pazartesi günü ABD'de devreye giriyor.  Diğer ülkelerse ilkin geçici sürümle yetinecek. Tam sürüm, İngiltere ve Kanada'da  birkaç hafta, diğer ülkelerde ise birkaç ay içinde hizmete sunulacak.
                       Â
Microsoft, "internet kullanıcısının karar vermesine yardım edecek" yeni  arama motoruyla "alışkanlıkları değiştirme" iddiasıyla ortaya çıkıyor. Şirket yöneticilerine göre, "amaç; (Arıyorum, buluyorum!..) dedirtecek  kısa ve kolay hatırlanan bir ismi insanların kafasına sokmak..."
"Bing", şirketin iddiasına göre, internet kullanıcılarına  daha ilk sayfadan itibaren en iyi sonuçları sunacak. Yeni motor, arama alanında  "yepyeni
 bir tecrübe" vaad ediyor. Motordaki en önemli yenilik, bilgilerin web sitelerine  bağlantılardan ziyade alt başlıklarla sunulacak olması. Mesela, "Türkiye"  kelimesini arayan birinin karşısına Türkiye'de tatil, turizm, gayrimenkul, kültür  gibi temalar gelecek ve kullanıcı bunlardan istediğini seçecek.

"Karar vermeye yardımcı unsurlar" da motorda kullanılacak.  Örnek olarak, en ucuz seyahat bileti bulmak veya  fiyatına, yemeklerine, atmosferine veya
 internet kullanıcılarının verdiği nota göre lokanta seçmek yeni arama motoruyla  çok kolay olacak. "İnternetçilerin sorularına cevap verecek zeki program" olarak da  tanımlanan "Bing", Microsoft'un "Live Search" arama motorunun yerini alacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: BİLGİSAYARINIZA FARKLI BİR HAVA KATACAK YÜZLERCE DUVAR KAĞIDI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!