Google Haritalar yenileniyor, Foursquare uygulamasına yaklaşıyor

Güncelleme Tarihi:

Google Haritalar yenileniyor, Foursquare uygulamasına yaklaşıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2020 06:51

Google'ın yaygın olarak kullanılan harita uygulaması Google Maps, diğer adıyla Google Haritalar yeni özellikler kazanmaya devam ediyor. Pandemide evinden çıkamayan pek çok vatandaş için en yakın eve sipariş yapan restoranları listeleyen Google Haritalar, şimdi de Foursquare'in özelliklerini üzerinde toplamaya başlıyor.

Haberin Devamı

Foursquare ilk olarak karşımıza çıktığında bir yere gittiğimizde 'check-in' yapmamızı sağlıyor ve gittiğimiz yerle ilgili diğer ziyaretçilerin yorumlarını okuyabiliyorduk. Uygulama o denli ilgi gördü kü 'check-in' yapılan özelliğini ayrı bir uygulama olarak uygulama mağazalarına koydu, Swarm ismini taşıyan uygulamayı milyonlarca kullanıcı indirdi. Foursquare ise kullanıcıları lokasyonlar konusunda bilgilendirmeye, bir rehber olmaya halen devam ediyor.

Google ise tam bu noktada bir süredir Foursquare'i izliyor. Şirket, Google Haritalar'ın basit bir harita uygulaması olarak kalmasını istemiyor; bunun yerine kullanıcılara Foursquare'de olduğu gibi faydalı yönlendirmeler yapmasını da planlıyor.

Google Haritalar yenileniyor, Foursquare uygulamasına yaklaşıyor

Google, bu özelliğine 'Yerel Rehber' adını verdi. Haritalar üzerinden katkıda bulunan üyeler, uygulamada terfi ediyor ve daha yüksek rütbelere sahip oluyor. Google, seviye atlama özelliğini kullanıcılara destekleri karşısında gerekli motivasyonu yaratmak için sunuyor.

Haberin Devamı

Diğer bir deyişle kullanıcıların arta kalan zamanlarını değerlendirmek için tasarlanan yerel rehberlik özelliği, artık insanların kendilerine takipçi edinebilecekleri bir alana dönüşecek.

Tasarım itibariyle Instagram'ı fazlasıyla andıran Yerel Rehber özelliği, özellikle sık sık seyahat eden ve farklı lokasyonlarda bulunmayı sevenleri kucaklayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!