Google Bilim Fuarı 2014'e başvurular başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Google Bilim Fuarı 2014e başvurular başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2014 11:28

Dünyanın dört bir yanındaki parlak beyinleri dünyayı değiştirecek fikirlerini paylaşmaya davet eden Google Bilim Fuarı 2014 (Google Science Fair 2014) için başvurular başlıyor.

Haberin Devamı

Yaşları 13-18 arasında değişen öğrenciler, dünyanın en büyük online bilim fuarı olan organizasyona projeleriyle 12 Mayıs 2014 tarihine kadar başvurabilecek. Google Bilim Fuarı’nda kazananlar, 22 Eylül’de Google’ın Mountainview Kaliforniya’daki merkezinde düzenlenecek gala etkinliğinde açıklanacak.

Virgin Galactic, Scientific American, LEGO Education ve National Geographic işbirliğiyle düzenlenen bu yıl ki Google Bilim Fuarı’nda büyük ödülü kazanan kişi New Mexico’da bulunan Spaceport America’da uzay uçuşu için hazırlık yapan Virgin Galactic ekibine katılıp, astronotları Dünya’ya dönüşte ilk karşılayanlar arasında olma şansı yakalayacak. Ayrıca National Geographic’in Endeavour gemisiyle Galapagos Adaları’na 10 günlük yolculuk yapma olanağına kavuşurken, okulu da derginin dijital edisyonuna 1 yıl süreyle ücretsiz abone olabilecek. Yaş kategorilerine göre kazanan katılımcılar ise Danimarka Billund’daki LEGO fabrikası, Google veya National Geographic ofislerinden birini ziyaret edecek.

İki Yeni Kategori

Bu yılki yarışmada daha fazla genç ve yetenekli bilim insanını kutlamak amacıyla iki yeni kategori daha eklendi. “Bilgisayar Bilimleri Ödülü”, bu alanda yenilikçi bir projeye verilirken, Ülke Ödülleri de dünyanın belli bölgelerinde yaşadıkları toplumun sorunlarını çözmeye yönelik proje sahibi öğrencilere verilecek.

Scientific American Science In Action ödülü bu yıl da sağlık, kaynaklar ve çevresel zorluklarla ilgili sorunlara yönelik bir projeye verilecek. Kazanan proje bir yıl süreyle Scientific American’dan mentorluk ve proje için kullanılacak 50 bin dolarla desteklenecek.

Geçtiğimiz yıl düzenlenen Google Bilim Fuarı’nda, Türkiye’den lise öğrencisi Elif Bilgin’in “Muz kabuklarının biyoplastik üretiminde kullanılması” projesi binlerce proje arasından sıyrılarak küresel finale kalmıştı. Aynı zamanda Scientific American Science In Action ödülü kazanan Elif Bilgin, online olarak gerçekleşen Halk Oylamasında Ödülü’nün de sahibi olmuştu.

BAKMADAN GEÇME!