Genç profesyoneller siber güvenlik alanında yeteneklerini test edecek

Güncelleme Tarihi:

Genç profesyoneller siber güvenlik alanında yeteneklerini test edecek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2020 11:11

“Capture the Flag 2020” kayıtları başladı. Siber güvenlik alanında genç profesyonellerin yeteneklerini test edecekleri ve bilgilerini geliştirecekleri etkinlikte bu yıl ilk defa “radyo frekans korsanlığı mücadelesi” de yapılacak. Etkinlik 26-27 Eylül tarihlerinde dijital ortamda gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

Siber güvenlik uzmanlarının yeteneklerini daha ileriye taşımalarına olanak tanıyan ve uygulamalı deneyim sağlayan “Capture the Flag” yarışması duyuruldu. Etkinlik, eleme ve final turları da dahil olmak üzere ilk kez tamamen dijital bir etkinlik olarak düzenlenecek. Bu yıl altıncısı düzenlenen etkinlikte, dünyanın her köşesinden ekipler, siber güvenliğin birçok kritik alanında becerilerini test etme fırsatı bulacak.

Bu yılki etkinlikte tersine mühendislik (reverse engineering), adli tıp / istismarlar (forensics/exploitation), açık kaynaklı istihbarat (OSINT), mobil, Nesnelerin İnterneti (IoT), makine öğrenimi ve radyo frekansı (RF) sistemleri ile ilgili mücadeleler gerçekleştirilecek. Online eleme ve sanal final etkinliğinden oluşan CTF 2020’de online eleme 26-27 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek ve ekiplerin problem çözme becerilerine yönelik Jeopardy tarzı sorular içerecek.

En iyi 10 ekip, 18 Aralık 2020’de online olarak gerçekleşecek finallere katılmaya hak kazanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!