Güncelleme Tarihi:
Netmarble EMEA ve StartersHub, programın tanıtımı amacıyla üç büyük şehirde oyun geliştiricileri ile sektörün ileri gelenlerini bir araya getirecek lansman toplantıları düzenleyecek. Toplantılar; 6 Haziran 2018 Çarşamba günü İstanbul’da StartersHub’ta, 7 Haziran 2018 Perşembe günü Ankara’da ODTÜ Teknokent İkizler Binası’nda ve 11 Haziran 2018 Pazartesi günü İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi’nde gerçekleşecek.
Toplantılarda Netmarble EMEA CEO’su Barış Özistek, ‘Global Mobil Oyun Sektörü ve Neden Mobil Oyun?’ gibi konulara değineceği sunumunu gerçekleştirecek. StartersHub kurucularından Ersin Pamuksüzer ise İstanbul lansmanında girişimciler için kazanan davranış biçimlerinden bahsedecek.
Toplam 350 bin dolar yatırım desteği
Gamer’s Qube, halihazırda mobil oyununu geliştirmiş, hatta yayınlamış oyun geliştirme ekiplerine açık bir program. Programa başvurmak için en az iki kişiden oluşan bir ekibe sahip olmak gerekiyor. Haziran sonuna kadar sürecek başvuruların ardından, Netmarble EMEA tarafından yapılacak ön elemeyi geçen 25 oyun geliştirme ekibi arasından 5 tanesi Netmarble’ın profesyonel mentorları tarafından seçilerek programa katılma hakkı kazanacak. Programa katılan her ekibe 70 bin dolar, toplamda ise 350 bin dolar yatırım desteği verilecek.
Gamer’s Qube’a katılan ekipler bir yıl boyunca Netmarble’ın mobil oyun profesyonellerinden eğitim alma, Türkiye ve EMEA bölgesindeki 300’den fazla mentora ulaşma, StartersHub ofis alanını kullanma, oyun testleri ve haftalık pratiklerle projelerinin kalitesini ve mobil oyun geliştirme becerilerini artırma fırsatı yakalayacak. Ayrıca seçilen mobil oyunlar, dünyanın en büyük oyun yayıncılarından biri olan Netmarble EMEA tarafından yayınlanma imkanı bulacak.
Gamer’s Qube, bilişim ihracatına katkıda bulunacak
Netmarble EMEA CEO’su Barış Özistek, “Netmarble EMEA ve StartersHub işbirliğinde başlayan Gamer’s Qube hızlandırma programıyla, Türkiye’yi mobil oyun geliştirme konusunda dünyanın sayılı merkezlerinden biri haline getirmeyi planlıyoruz. Amacımız; oyun geliştiricilerinin yanında olarak, onların stüdyo becerilerini geliştirmek, ekiplere global tecrübelerimizi aktarmak ve global pazarda başarı ihtimallerini yükseltmektir.”
“Bu program ile oyun projelerini hayata geçirmek için yurtdışına yönelen beyin göçünün önüne geçmeyi, hatta bu göçü tersine çevirmeyi hedefliyoruz. Program sadece Türk firmalara değil, tüm bölgedeki yetenekli oyun geliştiricilerine de açıktır. Gamer’s Qube tarafından ekiplere tanınan bir diğer fırsat da başarılı olan oyun projelerini Netmarble EMEA tarafından global çapta yayınlanma şansını yakalayacak olmalarıdır. Gamer’s Qube’dan çıkacak olan bu başarılı oyunların, ülkemizin 2023 bilişim ihracat hedefi olan 1 milyar dolara ulaşmasına da büyük bir katkı sağlayacağına inanıyorum” dedi.
Barış Özistek global mobil oyun sektörünün hızla büyüdüğünü, teknolojik kapasiteleri artan mobil cihazların mobil oyunun pazarının inanılmaz bir hızla büyümesine katkı sağladığına dikkat çekerek, Türk oyun firmalarının ve oyun geliştiricilerinin bu büyüyen pazar içerisinde geç kalmadan yerini alması gerektiğini sözlerine ekledi. Türk oyun firmalarının yabancı oyun firmaları tarafından alınmasının Türkiye’nin bu alanda önemli potansiyeli olduğunu kanıtladığını söyleyen Özistek; “Son dönemde Türk oyun firmaları Peak Games ve Gram Games şirketlerinin küresel alanda yakaladığı başarı tesadüf değildir. Ülkemizden daha fazla sayıda oyun firmasının ve oyunların başarılı olarak ülke ekonomisine katkı sağlaması için destek olmamız gerekiyor” dedi.
“Başarılı bir mobil oyuna giden yolun devlet tarafından sadece para desteği almasından geçmediğini yaşadığımız örnekler bize gösterdi. Bu oyunlara global pazarlama desteği de sağlanmalı iyi oyunların küresel platformlarda öne çıkması ve oyuncularla buluşması için özellikle rakiplerinden öne çıkması sağlanmalı” diyen Özistek, 2021 yılında mobil oyun pazarının yüzde 60 oranında artarak 180 Milyar dolar seviyesine ulaşacağını belirtti.