Güncelleme Tarihi:
Dünyanın 3’üncü büyük dijital oyun şirketi Netmarble ve erken aşama teknoloji girişimlerini hızla büyüyen başarılı şirketlere dönüştürmek için gerekli yatırım, strateji ve iş geliştirme desteği sunan StartersHub işbirliğiyle düzenlenen, mobil oyun geliştiricileri hızlandırma programı Gamer’s Qube, mobil oyun geliştirmede Türkiye’yi oyun dünyasının sayılı merkezlerinden biri haline getirmeyi hedefliyor.
Mobil oyun geliştiricilerinin halihazırda yayınlanmış ya da yayınlanacak projeleriyle başvurduğu programın elemeleri StartersHub’da düzenlenen Gamer’s Qube Selection Day’de gerçekleşti.
Toplam 800 bin TL yatırım desteği
Bu yıl Türkiye’de dijital oyun özelinde gerçekleştirilen tek yatırım programı olan Gamer’s Qube’a, Netmarble EMEA tarafından yapılan ön elemeyi geçen 13 ekip katıldı. Gamer’s Qube Selection Day’de yapılan sunumların ardından 2 ekip Netmarble ve StartersHub’ın profesyonel mentorları tarafından seçilerek programa katılma ve ekip başına 400 bin TL yatırımdan faydalanma hakkı kazandı. Bu ekipler ve mobil oyunları şöyle:
1- Midpoly Games / Close’em Up!
2- Flat Games / ston
StartersHub işbirliğiyle, program kapsamında 2 ekip için eğitimler ve atölye çalışmaları düzenlenecek, mentorluk hizmetleri verilecek ve ekiplere finansman desteği sağlanacak.
Gamer’s Qube’a katılan ekipler bir yıl boyunca Netmarble’ın mobil oyun profesyonellerinden eğitim alma, Türkiye ve EMEA bölgesindeki 300’den fazla mentora ulaşma, oyun testleri ve haftalık pratiklerle projelerinin kalitesini ve mobil oyun geliştirme becerilerini artırma fırsatı yakalayacak. Ayrıca seçilen mobil oyunlar, dünyanın en büyük oyun yayıncılarından biri olan Netmarble EMEA tarafından yayınlanma imkanı bulacak.
Gamer’s Qube, bilişim ihracatına katkıda bulunacak
Netmarble EMEA Genel Müdürü Barış Özistek, “Öncelikle Gamer’s Qube’a katılmaya hak kazanan tüm ekipleri tebrik ediyorum ve yollarının açık olmasını diliyorum. Netmarble EMEA ve StartersHub işbirliğinde başlayan Gamer’s Qube hızlandırma programıyla, Türkiye’yi mobil oyun geliştirme konusunda dünyanın sayılı merkezlerinden biri haline getirmeyi planlıyoruz. Amacımız; oyun geliştiricilerinin yanında yer alarak, global bilgi birikimimizi ve tecrübelerimizi aktarmak, global pazarda başarı ihtimallerini yükseltmektir.”
Tersine beyin göçü mümkün
“Gamer’s Qube gibi ileri seviye hızlandırma programlarının ve girişim sermayesi yatırım fonlarının artması ile birlikte tersine beyin göçünü konuşacağız yakın zamanda. Türkiye, oyun gibi tüm yaratıcı endüstriler ve teknoloji firmalarının merkezi olmak için ideal şartların çoğuna sahiptir. Teknoloji girişimlerinin doğru şekilde desteklenmesi ve gerekli fonların aktarılması ile birlikte Türkiye’nin cazibe merkezi haline gelmesini ve tersine beyin göçünü konuşuyor olacağız. Program sadece Türk firmalara değil, tüm bölgedeki yetenekli oyun geliştiricilerine de açıktır. Gamer’s Qube tarafından ekiplere tanınan bir diğer fırsat da başarılı olan oyun projelerini Netmarble EMEA tarafından global çapta yayınlanma şansını yakalayacak olmalarıdır. Gamer’s Qube’dan çıkacak olan bu başarılı oyunların, ülkemizin 2023 bilişim ihracat hedefi olan 1 milyar dolara ulaşmasına da büyük bir katkı sağlayacağına inanıyorum” dedi.
Türkiye'nin dijital oyun sektöründe yüksek başarı potansiyeli olduğuna dikkat çeken StartersHub Yönetim Kurulu üyelerinden Ersin Pamuksüzer, “Geçen senelerde oyun alanında yapmış olduğumuz yatırım ve eğitim programlarının değerlendirmesi ile elde ettiğimiz bilgi ve tecrübeler doğrultusunda yeni bir yapı olan Gamer’s Qube’u oluşturduk. Oyun ekosistemini destekleyeceğini ve katma değer sağlayacağını düşündüğümüz Gamer’s Qube’un StartersHub’a hayırlı olacağına inanıyorum.” diye konuştu.