Galaxy Note 7'lerin ne kadarı geri toplanabildi?

Güncelleme Tarihi:

Galaxy Note 7lerin ne kadarı geri toplanabildi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2017 08:35

Samsung'un patlayan telefonu Galaxy Note 7'nin geri alım programı hızla devam ediyor. Peki piyasadaki telefonların ne kadarı geri getirildi?

Haberin Devamı

Samsung'un büyük beğeni toplayan ancak pilinin alev aldığı anlaşılınca geri toplatılan telefonu Galaxy Note 7, hala bazı kullanıcıların elinde görülebiliyor.

Güney Koreli elektronik devi, Note 7'yi geri almaya başlayacağını Eylül ayında duyurmuştu ve o günden beri telefonları büyük bir hızla geri topluyordu.

Firma bugün yaptığı açıklamada, piyasadaki telefonların %96'sının geri toplandığını duyurdu.

Firma Aralık ayında telefonu yeni bir yazılım güncellemesi ile kullanılmaz hale getireceğini duyurduğunda ise bu oran %85'ti. Yani, Note 7 kullanıcılarının %15'i, yangın riskine rağmen telefonu kullanmaya devam ediyordu.

Şu anda ise geride kalan %4'ün telefonununu neden teslim etmediği merak ediliyor. Tahminler, bu kullanıcıların güncellemeleri engelleyerek telefonu kullanmaya devam ettiği yönünde.

Haberin Devamı

shiftdelete.net'in haberine göre Samsung CES 2017 sırasında da, soruna neyin sebep olduğunu tespit ettiklerini ve bu detayı "çok yakında" açıklayacaklarını belirtmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!