Fotoğraf Hileleri - Çok Daha Etkileyici Fıotoğraflar Çekmek İçin İpuçları (Erkek & Kadın)

Güncelleme Tarihi:

Fotoğraf Hileleri - Çok Daha Etkileyici Fıotoğraflar Çekmek İçin İpuçları (Erkek & Kadın)
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2022 21:03

Fotoğraf çekerken Fotoğraf hileleri sıklıkla kullanılmaktadır. Özellikle kullanım alanı bakımından oldukça önem taşıyan hileler arasında yer almaktadır. Fotoğraf hileleri nasıl yapılır? Etkileyici bir fotoğraf nasıl çekilir öğrenebilir ve buna göre rahatlıkla kullanabilirsiniz. Fotoğraf hileleri - çok daha etkileyici fotoğraflar çekmek için ipuçları (Erkek & Kadın) detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Fotoğraf çekmek günlük hayatın içerisinde sıklıkla kullanılan uygulamalar arasında yer almaktadır.
Anı biriktirmek için sıklıkla başvurulmaktadır. Cep telefonları fotoğraf çekme konusunda çok yardımcı olan araçlar arasındadır.

Fotoğraf Hileleri

Fotoğraf çekmek göründüğü kadar kolay değildir. Fotoğrafın mükemmel bir şekilde çekimi yapılabilmesi için bir takım detaylara dikkat etmek gerekmektedir. Başlıca detaylar sıralanacak olursa;
ışık yönü bir fotoğraf için çok önemlidir. Işığı doğru yerden almak fotoğrafın net çıkmasını sağlayacaktır. Işık hileleri, fotoğraf makinesinin flash kısmı ayarlanabilir veya odaklanma ile doğru ışığı yansıtma ile net fotoğraflar elde edilebilecektir.

Sadece monitörü yan yatırmak suretiyle çekilen fotoğraflar çok farklı algılar oluşturacaktır. Örnek vermek gerekirse Kaldırımda yürüyen insan yan monitör ile çekimi yapılırsa yan yatan ancak yürüyen insanlar olarak algılanacaktır. Yine bankta oturan bir kişiyi fotoğraflama halinde havaya duran bankın üzerindeki insan olarak algılanacaktır. Fotoğraf çekmek başlı başına bir yetenek ancak öğrenilebilir bir yetenektir. Bu bağlamda bir kaç küçük hileyi kullanarak çok anlamlı fotoğraflar elde etmek mümkün olacaktır.

Çok Daha Etkileyici Fotoğraflar Çekmek İçin İpuçları (Erkek & Kadın)

Özellikle portre fotoğrafları çekilirken ki genellikle sosyal medya araçlarında profil resmi olarak kullanılmaktadır. Bu tarz fotoğraflar tamamen göz hizasında çekilmesi halinde mükemmel bir sonuç çıkacaktır. Yukarıdan veya aşağıdan yukarıya açılarda çekilmesi halinde kişi olduğundan farklı görünecek ve fotoğraf istenilen şekilde çekilmemiş olacaktır. Özellikle bu çekimlerde kişiler olduğundan kilolu yüz hatları ile ortaya çıkacaktır. Her profilin çekici yönleri farklıdır. Bunun sebebi yüz hatlarının kişiye göre farklılık göstermesidir. Bu sebeple doğru açıyı bulana kadar deneme yapmak en doğrusu olacaktır.

Düz olarak çekilen portre fotoğraflarda yüz istenen şekilde fotoğrafa yansımayacaktır. Bu nedenle hafifi sağ veya sola hafif yan durmak fotoğrafı ciddi anlamda etkili hale gelecektir. Fotoğrafta gözler ilk planda olmaktadır. Bu sebeple yüz ifadesinin yumuşak olması ve gülümsemek etkileyici fotoğraf çekimine sebep olacaktır.

Kişilerin olduğundan şişman çıkması fotoğraf çektirmenin en kötü hissedilen önemli kısmıdır. Bu sebeple Fotoğraf çektirirken fotoğraf makinesi veya cep telefonunun boy hizasının üzerinden hafif meyilli çekilmesi kişilerin olduğundan daha zayıf görünmesine sebep olacaktır.

Fotoğraflarda gülümsemek yine kişiye göre farklılık arz etmektedir. Bu sebeple fotoğraf çektirmeden önce gülümseme şekillerini denemek isabetli olacaktır. Doğru bir duruş, yumuşak bir bakış ve güzel bir gülümseme fotoğraf çekiminin başarı şekilde tamamlanmasına sebep olacaktır.

Fotoğraf makinesi ne kadar profesyonel olursa fotoğraflar o kadar güzel çekilmiş olacaktır. Bir fotoğraf makinesinin en önemli ekipmanı lensidir. Ayrıca son teknoloji araçları arasında kullanılan cep telefon lensleri de orjinal fotoğraf makinesi lensi ile üretilmektedir. Bu sebeple cep telefonları ile fotoğraf çekmek çok daha kolay hale gelmiştir. Cep telefonlarının fotoğraf çekme özelliği içerisinde yer alan portre, odaklama, çekilmesi gereken karenin netleştirilmesi gibi birden fazla alanları da çok önemlidir. Bu sayede olması gereken kare rahatlıkla ayarlanabilir ve çekim işlemi tamamlanabilecektir.

Doğa resimlerinde güneş ışığını ayarlamak çok önemlidir. Fazla güneş ışığı lense geldiğinde fotoğraf patlar ve başarısız olur güneş ışığı doğru açıdan alındığında fotoğraf net olarak çekilecektir. Kapalı alanda fotoğraf çekilirken arka fondaki objelerin doğru yerleştirilmesi fotoğrafları zengin gösterecektir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!