Facebook'tan taciz mesajlarına karşı büyük çözüm!

Güncelleme Tarihi:

Facebooktan taciz mesajlarına karşı büyük çözüm
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2017 16:58

Geçtiğimiz günlerde de intihar videoları yayınlayan ve intihara teşviki olan insanlar için önlem alarak gündeme oturan Facebook bu sefer de, aldığı geri bildirimler sonucunda taciz konusunda büyük bir önlem alıyor.

Haberin Devamı

Sosyal medya devi Facebook geçtiğimiz günlerde intihara teşviki olan kullanıcıları için önlem aldığını belirterek gündeme gelmişti. Yine Facebook, kullanıcılarının kendilerine güvende hissetmeleri ve aldıkları geri bildirimler sonucunda taciz mesajları için de önlemini aldı. Taciz mesajlarını; engellendiği halde sahte hesap açıp yeniden iletişime geçmeye çalışanlar ve Messenger üzerinden sürekli mesaj atanlar olarak ikiye ayıran ve incelemeye alan Facebook, engellemelerin tacizcileri daha agresif ve istekli hale getirebileceğini düşündüğünden dolayı, "Görmezden Gelme" özelliğini sundu. 

Facebooktan taciz mesajlarına karşı büyük çözüm

O kişiye ait konuşmaları görmek istemeyen kullanıcılara "Mesajları Yok Say" bölümünü yayınlayan Facebook, bu özellik sayesinde kullanıcılara gelen taciz mesajlarını engelleyecek. Kullanıcılar "Mesajları Yok Say" bölümüne tıkladıklarında gelen taciz mesajları "Filtrelenen İstekler" bölümüne düşecek. Kullanıcılar o mesajları istedikleri zaman görebilecek ve mesaj geldiğine dair bir bildirim almayacak. Son olarak kullanıcıların istediklerinde okudukları mesajları, karşı taraf o kişinin okuduğunu göremeyecek ve Facebook bu özelliği ileriki zamanlarda grup sohbetleri için de geçerli kılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!