Güncelleme Tarihi:
Dünyanın 125 ülkesinde faaliyet gösteren ve şirketlere yazılım geliştirme alanında hizmet veren Exact, Triodor Software BV ile ortak oldu ve Exact Online adıyla Türkiye pazarına girdi. İki şirket arasındaki anlaşma, geçtiğimiz günlerde ABD Başkanı Obama’dan başarılı girişimci olarak özel davet alan Triodor Software BV CEO’su Atilla Aytekin ve Exact CEO’su Rajesh Patel tarafından imzalandı.
Dünya yazılım devlerinden biri olan Exact’ın Türkiye’yi yatırım için seçmesinin nedenlerinden biri internet kullanım oranının yüksek olması. Exact, Hollanda ve Belçika’dan sonra Avrupa’da üçüncü büyük yatırımını Türkiye’ye yapmış oldu. Exact Online Türkiye ofisinde ilk etapta 100 kişi çalışacak, yıl sonuna kadar bu rakam 150’ye yükselmiş olacak.
Exact Online, ilk ürün olarak “Exact Online web tabanlı muhasebe yazılımı” ile Türkiye pazarına girdi. Finansal verileri anlama ve kontrol edebilme konusunda yol gösteren web tabanlı bir muhasebe yazılım programı olan ürün, tek bir tıkla her çeşit finansal işlemi kolaylıkla yönetebilmeyi sağlıyor. Ürünün hedef kitlesi Türkiye’deki tüm muhasebeciler ve KOBİ’ler.
Yazılım alanında 7 yıldır hizmet veren ve Hollanda girişimcilik ödülünün de sahibi olan Triodor Software BV şirketinin bu başarısının altında CEO’su Atilla Aytekin’in ilginç hikayesi yatıyor. Triodor Software BV CEO’su Atilla Aytekin, geçtiğimiz günlerde ABD Başkanı Obama’dan başarılı girişimci olarak özel davet almış ve Washington’da gerçekleştirilen Girişimciler Zirvesi’ne katılmıştı.
Hollanda’daki üçüncü kuşak göçmen üç Türk tarafından 2003 yılında kurulan ve bugün yazılım geliştirme alanında dev başarılara imza atan Triodor Software BV, artık Türkiye’de Exact Online Türkiye adıyla hizmet verecek. Exact Online Türkiye’nin Genel Müdürlüğü’nü de Atilla Aytekin üstlenecek.
Atilla Aytekin anlaşma ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; ‘Yabancı sermayeyi Türkiye’ye çekmek için çalışmalara başladık. Türkiye’yi bir yazılım üssü haline getirme stratejisi ile yola çıktık. Bizim idealimiz Türkiye’yi Hindistan gibi bir yazılım merkezi haline getirmek. Biz burada üretim yapıp, dünyaya yazılım satabiliriz. Bu çabaların Türkiye’nin işsizlik sorununa da çözüm olabileceğine inanıyoruz’ dedi.
Exact CEO’su Rajesh Patel anlaşma ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; ‘Küresel ekonomik darboğaz, daha eleştirel ve talepkâr müşterilerle birlikte, satın almada da bir fırsat yarattı. Müşteriler artık çabucak yerleştirilip hızlıca kullanıma alınabilen, yüksek düzeyde uyumluluk yeteneği olan, gelişmiş kullanıcı arabirimli uygulamalar arıyor. Genel olarak çözümler daha endüstriye-özel ve işin öz süreçlerine yakın olmak zorunda. Dolayısıyla Exact, karlı büyümeyi sürdürmek için bazı stratejik pazar segmentlerini kendine hedef seçti. Türkiye de bizim hedef pazarlarımız içinde yer alıyor’ dedi.