Güncelleme Tarihi:
AA Tauri yıldızını oluşturan bir materyal diskten gönderilen kızıl ötesi ışınlar analiz edilirken ilginç bulgulara ulaşıldı. 450 ışık yılı uzağımızda olan AA Tauri yıldızı bugünlerde NASA'nın çalışmalarına eşlik ediyor.
Bir İngiliz takımının keşif raporları, kendi güneş sistemimizi yorumlamamıza yardımcı oluyor. Güneş sisteminin bugünkü zenginliğine nasıl ulaştığını araştıran uzmanlar, bu araştırmadan öncekilere nazaran daha farklı sonuçlar bekliyor.
Yeni araştırmalar, amino asitlerin kimyasal belirtilerini ortaya çıkarıyor. Astronotlar, bu bulgular sayesinde güneş sistemini daha iyi yorumlayabileceklerini ve flu kalan bazı sırların ortaya çıkabileceğine inanıyor. Bugüne kadar, güneş sistemindeki kimyasal bileşimlerle ilgili pek çok ipucuna, kuyruklıyıldızlar ve göktaşları sayesinde ulaşıldı.
Washington'daki Naval Araştırma Laboratuvar'ından John Carr'ın hazırladığı rapora göre Tauri'nin etrafını saran diskteki su kaynakları, karbondioksit, asetilen, siyanür ve diğer organik moleküller, Tauri'deki bazı kimyasal oluşumların varlığını gösteriyor. Carr'a göre evrendeki pek çok genç yıldızın etrafını saran disklerde de bu bulgulara rastlanabilir.
Görünen o ki, milyonlarca ışık yılı uzağımızdaki gezegenleri inceleyen bilim adamları, yaşam bulgusu arama konusunda asla ümitsiz değiller. Bakalım gelecekte dünya dışında bir yaşam bulunabilecek mi?