"Evde ev telefonu" bitiyor

Güncelleme Tarihi:

Evde ev telefonu bitiyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2009 10:16

Evde ev telefonu kullanılır: Reklamlarda sık sık söylenen söz tarihe karışmak üzere.

Haberin Devamı

Cep telefonu kullanıcılarının sayısının günbegün arttığını, Avrupa ve Amerika'nın telefonlara doymasıyla birlikte Afrika kıtasında cep telefonu kullanım oranında son yıllarda adeta bir patlama yaşandı.

Cep telefonlarının bugün için geldiği son noktayı ortaya koyan bir diğer araştırma da geçtiğimiz günlerde Centers For Disease Control And Prevention(CDC) tarafından gerçekleştirildi. Sadece ABD eyaletlerini kapsayan araştırmaya göre ABD genelindeki nüfusun yaklaşık %15'i evinde sabit hat bulundurmuyor ve iletişimi cep telefonlarıyla sağlıyor.

CDC'den Stephen Blumberg, yapılan araştırmayı şu sözlerle yorumluyor: "Anket ve araştırmalarımızı genelde sabit hat telefonlarıyla ulaştığımız kullanıcılarla gerçekleştiriyorduk; ancak bu rapora baktığımızda anlıyoruz ki araştırmalarımıza evinde sadece cep telefonu kullanan tüketicileri hiç katamıyoruz, çünkü onlara sabit hat üzerinden ulaşamıyoruz."

Haberin Devamı

Araştırmaya göre evinde sabit hat bulunmayan ve sadece cep telefonuyla iletişimde kalan nüfusun en büyük bölümü (yaklaşık %26.2'si) ABD'nin Oklahoma eyaletinde bulunuyor. Bu eyaleti ise sırasıyla %25.5, %23.2, %22.6 ve %22.1'lik oranlarıyla Utah, Nebraska, Arkansas ve Idaho eyaletleri izliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: BİRBİRİNDEN ETKİLEYİCİ 100 FOTOĞRAF KARESİ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!