Euro İşareti Nasıl Yapılır, Başa Mı Sona Mı Konulur? Klavye İle Euro Sembolü Yapımı Ve Kopyalama (Windows 10, 8, 7 Ve Mac)

Güncelleme Tarihi:

Euro İşareti Nasıl Yapılır, Başa Mı Sona Mı Konulur Klavye İle Euro Sembolü Yapımı Ve Kopyalama (Windows 10, 8, 7 Ve Mac)
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2021 10:45

Avrupa Birliğinin resmi para birimi olan Euro, 1 Ocak 1999 tarihinde tedavüle girdi. Avrupa Birliğine üye olan ülkelerin merkez bankalarında basılan Euro, Avrupa anlamına gelen Europe kelimesinin kısaltmasıdır. Bu para biriminin en yüksek banknotu 500 Euro, en düşüğü ise 1 sterlindir. Euro işaretinin klavyede nasıl yapıldığı birçok kişi tarafından merak ediliyor. Euro işareti nasıl yapılır, başa mı yoksa sona m konulur? Windows 10, 8, 7 ve Mac klavyelerde Euro işaretinin nasıl yapıldığını ayrıntılı bir şekilde derledik.

Haberin Devamı

Euro dışında dünya genelinde en çok kullanılan para birimleri ve işaretleri şu şekilde sıralanabilir. 1- Dolar ($) 2- Türk Lirası (₺) 3- Sterlin (£) 

Euro İşareti Nasıl Yapılır? 

Windows 10, 8, 7 ve Mac klavyelerde Euro işareti yapmanın iki farklı yolu vardır. Bu yöntemlerin kısa olanı iki tuşlu kombinasyonla yapılır. Euro işaretini yapmak için önce ''alt gr'' sonra ''E'' tuşuna basılması gerekir. (Tüm klavyelerde E tuşunun üstünde € sembolü vardır.) 

 Üçlü kombinasyonda ise önce ''alt'' sonra ''CTRL'' ve son olarak ''E'' tuşuna basılması yeterlidir. 

 Euro İşareti Başa mı, Sona mı Konulur? 

 Türkçe metinlerde, tüm para birimlerinin işaretinde olduğu gibi Euro işareti de belirtilen miktarın başına sonuna yazılır. 

 Örneğin: 1 € ya da 250 € 

 Aynı kural diğer para birimleri için de geçerlidir. 

Haberin Devamı

 Örnekler: 20 ₺ (20 Lira) / 50 $ (50 Dolar) 

 Bununla birlikte resmi dili İngilizce olan ülkelerde bu kural geçerli değildir. Tüm Avrupa ülkelerinde Euro işareti miktarın sonuna değil başına yazılır. 

 Örneğin: € 10 

 Klavye ile Euro Sembolü Yapımı ve Kopyalama (Windows 10, 8, 7 ve Mac) 

 Klavyede Euro işaretini kopyalamak için önce CTRL sonra c tuşuna basmak yeterlidir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!