Eugene Kaspersky’den “siber kıyamet” uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Eugene Kaspersky’den “siber kıyamet” uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2012 14:34

Brüksel’deki “2’inci Dijital Gündem Kurultayı”nda konuşan Kaspersky Lab CEO’su Eugene Kaspersky, şu anda kullanılan yazılımların, geleneksel silahlar kadar tehlikeli olduğu uyarısında bulundu. Kaspersky’e göre endüstriyel sistemler yeniden tasarlanmazsa, at bindiğimiz, mum ışığı kullandığımız günlere geri dönebiliriz.

Haberin Devamı

Kaspersky Lab CEO’su ve eş kurucusu Eugene Kaspersky, konuşma yaptığı “2’inci Dijital Gündem Kurultayı”nda, günümüzde dünyada yükselen siber savaş tehdidi hakkında katı bir uyarıda bulundu.

Kısa bir süre önce Brüksel’de gerçekleşen ve dijital gelecek, güvenlik, gelişim ve inovasyon konularına odaklanan  “2’inci Dijital Gündem Kurultayı”nda konuşan Kaspersky, siber suç sorunlarına karşı artan küresel önlemleri takdir ettiğini vurguladı.

Ancak Kaspersky aynı zamanda, toplumda yıkıcı bir etkisi olacağına inandığı bir “kıyamet günü senaryosu” da özetledi. Kaspersky’e göre bu tehditlere ancak, endüstriyel sistemlerle altyapı merkezlerinin çevrimiçi güvenliğini yeniden tasarlamakla gerçek anlamda çözüm oluşturmak mümkün.

FABRİKALAR VE ASKERİ ÜSLER TEHDİT ALTINDA

Avrupa Komisyonu ve Avrupa Parlementosu’nun ortak oturumundaki bu konuşmasının ardından Kaspersky, konuyla ilgili olarak, “Hükümetler, UN-IMPACT ve Interpol gibi bağımsız uluslararası kuruluşlar, siber suçun boyutlarını anladı. Bununla savaşmada işbirliğine başlamış olmaları da iyi bir haber” dedi. Kaspersky, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ancak kötü haber, şu anda kullanılan yazılımların da, geleneksel silahlar kadar fiziksel objelere hasar verebilecek şekilde kullanılabileceğidir. Endüstriyel, taşımacılık ve elektrik sistemleri, fabrikalar ve askeri üsler tehdit altında.”

Korkutucu olan, en kötü senaryolardan birini “Yüzlerce yıl geriye gidebiliriz. Ata bindiğimiz, kağıttan kitaplar okuduğumuz, geleneksel posta ve mum ışığı kullandığımız günlere…” diye özetleyen Kaspersky, “En kötüsü ise, şu anda bu saldırılara karşı korunmanın imkansız olması. Tüm endüstriyel sistem yazılımlarının yeniden tasarlanması gerekiyor. Bu tasarım 10-20 yıl alabileceğinden, neredeyse imkansız bir görev olduğunu söyleyebilirim” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!