Engelli öğretmenin eğitim tutkusu

Güncelleme Tarihi:

Engelli öğretmenin eğitim tutkusu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2012 12:45

Kırşehir'deki ortaokulda görev yapan engelli öğretmenFatih İyidoğan, kendi imkanları ile aldığı projeksiyoncihazı, perdesi ve bilgisayar ile öğrencilerine görselmateryaller eşliğinde ders veriyor

Kendi adını taşıyan internet sitesi de kuran İyidoğan, hazırladığı video, fotoğraf ve ders notlarını okul dışında bu site üzerinden öğrencileri ile paylaşıyor.
İyidoğan, yaptığı açıklamada, 4 aylıkken geçirdiği çocuk felci rahatsızlığı ile sol bacağının felçli kaldığını, üniversite yıllarında bindiği otobüsün devrilmesi sonucu kalçası ve sağ bacağının kırıldığını, kaldırımdan düşmesi ile de diz kapaklarının çatladığını söyledi.

Yaşadığı bu olaylar nedeniyle birçok ameliyat geçirdiğini belirten İyidoğan, 2006 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi Burdur Eğitim Fakültesi'nden mezun olduğunu belirtti.

Reklamcılık eğitimini öğretmenliğinde kullanıyor

Mezuniyetinin ardından Almanya, Avusturya ve Çek Cumhuriyeti'nde reklamcılık eğitimi aldığını dile getiren İyidoğan, öğretmenliğe ise 2008'de Antalya'da başladığını anlattı.

İyidoğan, aldığı reklamcılık eğitiminin öğretmenlik mesleğinde de kendisine yardımcı olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu: “Bu yıl Mucur'daki Şehit Astsubay Sedat Mert Ortaokulu'na tayin oldum. Okulumuza geldiğimde idarecilerimizden rica ettim. Bana bir sınıf ayırdılar. Ben de sınıfa, projeksiyon cihazı, projeksiyon perdesi, bilgisayar, yazıcılar aldım. Ses sistemi aldım. Sınıfımızı teknolojik anlamda donatmaya çalıştım. Derslerimizi teknoloji kullanarak işliyoruz. Haritalarımızı, videolarımızı projeksiyon ile perdeye yansıtarak dersleri işliyoruz. Sıkıldığımızda şiirler okuyoruz. Video izleyerek işlenen dersler daha zevkli geçiyor.”

İnternet sitesinden öğrencilere ders takviyesi

Kendi adını taşıyan internet sitesi de açtığını ifade eden İyidoğan, “Öğrencilerim için burada sosyal bilgiler dersine yönelik dokümanlar yayınladım. Sitemizi sürekli güncel tutuyoruz ve öğrendiğimiz konuları, derste kullandığımız materyalleri yüklüyoruz. Öğrencilerim, hafta sonları veya akşamları okuldan sonraki saatlerde akıllarında soru işareti kalan konularla ilgili sitemizden dokümanları indirip, tekrar yapabiliyorlar. Bana dersle ilgili sorular soruyorlar. O konunun tekrar anlatımını sağlıyorlar” diye konuştu.

Okuldan eve gittiğinde bilgisayarda ertesi günkü dersin video, fotoğraf, harita ve diğer materyallerini hazırladığını söyleyen İyidoğan, şöyle devam etti: “Eve gittiğimiz zaman işimiz bitmiyor. Biz öğretmenlerin farkı bu. İşimizi evimize taşımak zorunda kalıyoruz. Eve gidince ertesi güne hazırlık yapıyoruz. Özellikle, 'teknolojiyi kullanarak neyi, nasıl verebilirim' bunun üzerinde düşünüyorum. Materyaller geliştirmeye çalışıyoruz. Şu anda İnkılap Tarihi dersimiz var. Çanakkale Zaferi'ni işleyeceğiz. Çanakkale ile ilgili Genelkurmay Başkanlığı sitesinden aldığım dokümanlarla bir video gösterisi yaptım. Fon müziği ve okuduğum Çanakkale ile ilgili şiirle öğrencilerimize o anı yaşatmak istiyorum. Ezber bilgi yerine gerçekten öğretmeyi amaçlıyoruz.”

İyidoğan, teknoloji sınıfının oluşmasında öğrenci velilerinin de katkılarının olduğunu belirterek, öğrencilerin bu şekilde eğitim almasının onları da mutlu ettiğini kaydetti.

Eşinin de bedensel engelli öğretmen olduğunu anlatan İyidoğan, öğrencilerini hayata en iyi şekilde hazırlamaya gayret ettiklerini, kendileri için en büyük mutluluk kaynağının eğitim tutkusu olduğunu sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!