En tasarruflu harici disk

Güncelleme Tarihi:

En tasarruflu harici disk
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2009 12:44

Samsung, bekleme modunda yüzde 95 enerji tasarrufu sağlayan harici diskini duyurdu.

Haberin Devamı

Samsung Electronics, yeni 3.5 inçlik harici sabit diski STORY Station ürününün pazara sunulduğunu duyurdu. Aralık ayı itibariyle raflarda yerini alacak olan yeni sabit disk, bekleme (standby) modunda 1 watt’tan daha az enerji tüketiyor. Bu rakam, Ocak 2010’da yürürlüğe girecek olan ve cihazların bekleme modundaki enerji tüketim seviyelerini düzenleyen Avrupa Birliği EuP (Energy Using Products – Enerji Tüketen Ürünler) Yönergesi koşullarını fazlasıyla karşılıyor.

Samsung yeni ürününde bekleme modundaki enerji tüketimini yüzde 95 azaltarak 0.09 watta kadar düşürdü. Normal kabul gören sınır olan 2.5 wattın çok altında olan ve dolaylı karbondioksit salınımını azaltmaya yönelik bu girişim, dünyada ilk kez Samsung tarafından 3.5 inçlik sabit disk için hayata geçiriliyor.

Haberin Devamı

Samsung Electronics Türkiye IT Satış vePazarlama Müdürü Barış Kestep, “Sabit diskler için kullanıcı istekleri arasında performans, güvenilirlik ve ayrıcalıklı tasarım kadar çevre dostu ve düşük güç tüketimi de var” sözleriyle yeni ürünün büyük bir ihtiyacı karşıladığını vurguladı. Kestep sözlerini şöyle sürdürdü: “Samsung STORY Station çekici tasarımı ile aldığı övgülerin yanında çevreye duyarlı sabit disk teknolojisinin sahne alması için tam zamanında atılmış büyük bir adım.”

Bekleme modundaki düşük güç tüketiminin elde edilmesini sağlayan ise yeni bir devre yapısı. Bu yeni teknoloji ile sabit diskin güç kablosu bağlıyken USB bağlantı kablosu çıkarıldığında harici sürücü kapanıyor ve işlem yapmıyor.

Samsung’un 3.5 inçlik STORY Station harici sabit disk ürünleri 500 GB ile 2 TB arası kapasite seçenekleri ile satışa sunuluyor. Yeni sabit disklerde ayrıca veri koruma sürekliliği için Samsung Auto Backup, kişisel verilerin şifrelenmesi için SecretZoneTM yazılımı ile şifre ve parola koruması için SafetyKey™ özellikleri de bulunuyor.

Bekleme modunda düşük güç tüketimi özeliği, Kasım 2009 başından itibaren tüm STORY Station harici sabit disklerde bulunacak. STORY Station harici diskler Aralık ayı itibarı ile Türkiye’de satışa sunulacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!