En iyisi hangisi: Pixel 2 mi OnePlus 6 mı?

Güncelleme Tarihi:

En iyisi hangisi: Pixel 2 mi OnePlus 6 mı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2018 08:58

Android telefon denildiğinde akla gelen ilk isimlerden biri olan; ancak maalesef ülkemizde henüz satışı yapılmayan Google Pixel 2 ve OnePlus 6 donanımsal özellikleriyle dikkat çekiyor. Peki en iyisi hangisi? Pixel 2 mi OnePlus 6 mı?

Haberin Devamı

Pixel 2’nin 64GB seçenekli telefonunun fiyatı 649 dolarken OnePlus 6'nın fiyatı ise 529 dolar. İki telefon da ucuz fiyatı ile kendi hayran kitlelerini oluşturmaya başlamış durumda.

Kaliteli olmalarına karşın ikisinin de birbirlerine göre avantajları ve dezavantajları bulunuyor. Bu iki telefonu tasarımlarına, kameralarına, yazılım özelliklerine ve performanslarına göre sizler için karşılaştırdık.

En iyisi hangisi: Pixel 2 mi OnePlus 6 mı

Tasarım: Suya dayanıklılık mı kulaklık girişi mi?

Tasarım olarak iki telefonda iyi ayrıca Pixel 2 mavi, OnePlus 6 ise beyaz, pembe ve altın renklere sahip. Fakat burada Pixel 2 su geçirmez tasarımla öne çıkıyor.

Haberin Devamı

Pixel 2 suya dayanıklılık ile piyasada rekabet yaratırken kullanıcılar için daha dayanıklı bir telefon haline geliyor.

OnePlus 6 ise ince yapısı ve geniş ekranı ile fark yaratıyor. 6.28 inç ekrana sahip OnePlus 6 ultra ince ve ayrıca iyi bir kulaklık girişi bulunuyor. Müzik severler için ideal.

En iyisi hangisi: Pixel 2 mi OnePlus 6 mı

Kamera: “Pixel”in bir sebebi var

ixel 2, piyasaya sürüldüğünden beri hala iyi bir kameraya sahip.OnePlus 6'nın çift kamerasına rağmen Pixel 2 ile çekilen fotoğraflar daha keskin. Pixel 2’de bulunan HDR+ özelliği sayesinde, daha iyi bir pozlama ve ışık dengesi sağlanıyor. Bu da OnePlus 6’da karanlık kalan detayların daha görünür olmasını sağlıyor.

Son olarak iki telefonda da görüntü sabitleyicisi bulunuyor. OnePlus 6, video çekimde EIS yani “elektronik görüntü sabitleme” kullanıyor. Pixel 2 ise, EIS ile “optik görüntü sabitleme” teknolojisini birleştirerek daha kaliteli ve dengeli fotoğraflar çıkarmayı başarıyor. 

En iyisi hangisi: Pixel 2 mi OnePlus 6 mı

Yazılım: Benzer ama bir fark var

Haberin Devamı

Telefonların her ikisi de Android Oreo'nun vanilya versiyonuna sahip ve her ikisi de Google'ın en yeni mobil işletim sistemi olan Android P'nin beta sürümünü çalıştırabiliyor. Google’ın bu sistemi, telefona Android’ten farklı olarak, değiştirilmiş bir bildirim menüsü ve bazı farklı özellikleri ekliyor.

Ama OnePlus 6 ana ekranında, kişiler, notlar ve uygulama kilidi özelliklerinin bulunduğu bir kısayola sahip. Bu özelliği ile Pixel 2’den ayrılıyor.

En iyisi hangisi: Pixel 2 mi OnePlus 6 mı

Performans ve Batarya: OnePlus 6 önde

OnePlus 6 daha hızlı ve daha verimli bir işlemci olan Qualcomm'un Snapdragon 845 yonga setine sahip. Öte yandan Pixel 2 ise bir önceki seri olan Snapdragon 835 yongası bulunduruyor. Bu sebeple OnePlus 6 performans bakımından Pixel 2’yi geçiyor.

Haberin Devamı

Batarya testlerinin sonuçlarına göre, OnePlus 6 yine önde gözüküyor. OnePlus 6’nın bataryası, beklemede ortalama 15 saat 28 dakikada biterken, Pixel 2’den yaklaşık 2 saat daha uzun süre dayanmış oluyor.

Sonuçta iki telefonda karşılaştrıldığında avantajlara ve dezavatajlara sahip.Siz de telefonlar arasında seçim yaparken kişisel kullanım alanlarınıza göre karar vererek sizin için daha iyi olduğunu düşündüğünüz telefonu satın alabilirsiniz

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!